Life&style

Jarkim bojama do vedrog dnevnog boravka

Naša čitateljica Aleksandra obratila se dizajnerima iz studija Domenico Leonardi s problemom vezanim uz uređenje doma u koji bi željela uvesti neku jarku boju.

Pitanje čitatelja

Već dvije godine imam stan koji nikako da namjestim jer nemam ideje. Veselila sam mu se jako, no na kraju ispada da se uvijek vraćam u stan koji je prazan i hladan. Kuhinja je mala i jednostavna tako da i nemam viziju, no voljela bih da bude upečatljiva. U dnevnom boravku imam samo jednu veliku kutnu garnituru i okrugao stol u promjeru od 90 cm. Hodnik je dosta velik i prazan, pa bi u njega stavila ugradbeni ormar čime bi oslobodila prostor u sobi. Moja jedina zamisao je da sve bude u crno bijeloj kombinaciji s time da bi nekom življom bojom voljela ukrasiti neke detalje.
Aleksandra

 | Autor:

Domenico Leonardi odgovara

Naš ovomjesečni zadatak bio je urediti prostor dnevnog boravka s blagovanjem i kuhinju, po želji čitateljice u crno bijeloj kombinaciji s detaljima u nekoj življoj boji.

U prostor dnevnog boravka smjestili smo ''L'' garnituru bijele boje s crnim club stolićem, a nasuprot nje nalazi se TV zona - viseći ormarići izvedeni u MDF-u, crnog visokog sjaja, ispod rasvijetljeni LED trakastom rasvjetom. Lijevo od ulaza napravili smo zidne niše od gips-kartonskih ploča koje služe kao police za knjige, također rasvijetljene LED trakastom rasvjetom.

 | Autor:

Na dnevni boravak nadovezuje se prostor za blagovanje u kojem se nalazi pravokutni bijeli stol (MDF, visoki sjaj) predviđen za četiri osobe. U kutu smo smjestili crno- bijelu komodu za odlaganje sitnica.

Iznad cijelog prostora spustili smo strop (gips- kartonske ploče) i u njega ugradili LED trakastu rasvjetu koja po želji može mijenjati boje.
Odlučili smo se za detalje u ljubičastim nijansama, stoga prostorijom dominiraju dvije velike slike u ljubičasto- tirkiznim tonovima, a toplu kućnu atmosferu daju brojni ukrasni jastuci i bijeli čupavi tepisi.

 | Autor:

Budući da je kuhinja mala, čitateljica je izrazila želju da bude upečatljiva pa smo odlučili da bude u boji detalja, ljubičastoj, kako bi upotpunila priču ostatka interijera. Korpus i radna ploča izvedeni su u bijelom MDF-u visokog sjaja, a fronte u ljubičastom. U kuhinju smo smjestili visoki hladnjak, sudoper, ugradbenu perilicu te kuhaću ploču s pećnicom i napom.

 | Autor:

Umjesto ljubičastih, dekoracije mogu biti u bilo kojoj drugoj boji, a kuhinja se može modificirati ovisno o željama i potrebama klijentice.

Ako i vi imate prostor koji ne znate urediti, pošaljite nam opis s dimenzijama, visinom stropa i tlocrt prostorije na info@budi.in, a naši stručnjaci iz dizajnerskog studija Domenico Leonardi će se potruditi pronaći idealno rješenje te kreirati 3D prikaz sobe.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0