Life&style

Janković i Pažanin predvode Dream Team na novom Zagreb Burger Festivalu, evo što nas očekuje

  • Od 8. do 18. rujna ljubitelji burgera svraćat će na Trg dr. Franje Tuđmana po svoje omiljene zalogaje
  • Osim delicija poznatih chefova i priznatih kreatora burgera, ove godine predstavit će se i nekoliko noviteta
  • Po prvi put dio ponude su wagyu, smash i plant based burgeri, kao i mini burgeri za one koji vole kušati više okusa

Dobra vijest za sve ljubitelje slasnih burgera! Nakon što se malo 'otisnuo na more' i gostovao tijekom ljeta u Puli, Zagreb Burger Festival uskoro se vraća u metropolu. Popularni festival posvećen burgerima održat će se od 8. do 18. rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 | Autor: Zagreb Burger Festival Zagreb Burger Festival

Novi i kreativni koncepti, craft slastice i rashlađena pića očekuju svoje goste na petnaestak kućica. Uz mesne poslastice već poznatih hrvatskih Chefova Mate Jankovića (Institut za burgere), Ivana Pažanina (Chef‘s Burger by Ivan Pažanin), Marija Mihelja (El Toro) i Nenada Komesa (The Meat) te perspektivnog grill majstora i blogera Davora Šuškovića (BBQ Hot Yard), čiji burgeri nose originalne nazive, moći će se kušati i sočni burgeri iz Zadra s kapitalcem Blackijem (Picnic), Novog Sada (Toster) i prošlogodišnjeg pobjednika iz Dubrovnika (Guloso), koji je ovoga puta inspiraciju pronašao u likovima Marina Držića.  Premijerno će se predstaviti i koncept 4Burgers sa smash burgerima, a stiže i otočna skupina Plavica sa Cresa. 

U ponudi na Festivalu bit će i mini burgeri za one koji vole kušati više okusa, a naravno, tu su i originalni kokteli i fina vina. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Za istančana nepca koja preferiraju biljne okuse pobrinut će se debitanti Beg’s Plant Based, a s biljnim, ali i mesnim okusima koketira Flying Pig s otoka Hvara. Jedno od iznenađenja koje pripremaju organizatori je - poznati slastičar Robert Hromalić, sa svojom salsticom - ice cream pie.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Ulaz na Zagreb Burger Festival je besplatan, a bogatu gastro ponudu upotpunit će i odlična glazba DJ-eva. Jedva čekamo!

 

 

Photo: Zagreb Burger Festival

Komentari 0