Life&style

Jača nokte, uklanja herpes... Sve namjene paste za zube

Koristite ju svaki dan, a niste ni svjesni svih njenih primjena. Evo što sve možete s pastom za zube...

Pasta za zube ima puno više namjena od one originalne. Ona vam može pomoći u istiskanju prištića, rješavanju herpesa na usnama ili zaustavljanju krvarenja nakon brijanja. Pročitajte kako i kada vam sve zubna pasta može vam priskoči u pomoć.

1. Istiskanje prištića

Kada nanesete pastu na prištić, morate ju pustiti da odstoji sat vremena, a zatim je nježno isperite mlakom vodom. Dobro obrišite lice i namažite hidratantnu kremu. Neka vas ne brine blago peckanje koje možete osjetiti pri nanošenju paste na ugroženi dio kože. Također, ovaj postupak nekad morate ponoviti nekoliko puta kako bi se prištić dobro osušio.

2. Herpes na usnama

Slično kao kod prištića, nanošenje paste za zube na herpes može ubrzati njegovo sušenje. Pastu treba ostaviti na licu što duže, kako bi bila učinkovita.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Jačanje noktiju

Ova činjenica nije toliko poznata, ali istina je da pasta za zube jača nokte, posebno ako se lome, listaju i nemaju sjaja. Ako imate neki od ovih problema, nanesite pastu za zube na nokte i trljajte je desetak minuta.

4. Krvarenje nakon brijanja

Ako ste se posjekli žiletom,  zubna pasta spasit će stvar! Ona rashlađuje posjekotinu, zatvara ranu i sprječava daljnje krvarenje.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0