Life&style
Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije? Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije? Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije? Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije? Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije? Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije?

Izrađujete li radije spontane ili namještene fotografije?

Kada gledamo svoje starije fotografije ili stare obiteljske fotografije one na nas djeluju kao vremeplov i bude razne emocije. Nostalgiju prema nekim drugim vremenima, ljubav prema dragim osobama, iznenađenje svojim izgledom ili izgledom drugih ljudi sa slika i još mnogo toga u nama može probuditi samo jedna fotografija.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Neke od tih fotografija spontane su slike svakodnevnog života dok su neke promišljeni portreti ili zajedničke fotografije gdje smo se vješto prezentirali onako kako smo htjeli - nasmijani baš za tu fotografiju.

Neki više vole ove prve, dok su drugi ljubitelji ovih drugih, isplaniranih trenutaka. Donosimo neke od prednosti jednih i drugih, a ti odluči koje su ti draže. 

Zašto namještene fotografije i u kojim situacijama:

- odličan su izbor za zajedničke obiteljske fotografije ili fotografije s vjenčanja i drugih obiteljskih prigoda gdje je često gotovo nemoguće u spontanoj fotografiji sakupiti sve članove na jednom mjestu.

- ako smo na putovanju i želimo fotografiju uz neku od atrakcija ili spomenika, gotovo uvijek ćemo se morati namjestiti da bismo zabilježili taj trenutak.

-  grupne fotografije s nekog izleta ili timskog sporta i sličnih grupnih događanja kada želimo da svi članovi događaja budu na fotografiji. Na ovakvim fotografijama često potičemo sve članove skupine da budu nasmijani ili šašavi kako bi se makar djelomično dobio spontani efekt.

 | Autor: dm.hr dm.hr

- fotografije događaja koje doživljavamo jednom u životu kao što su matura, diploma, vjenčanje i slični događaji.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Osim navedenih situacija svaka prilika kada se osjećamo lijepo može biti situacija koju želimo zabilježiti i namjestiti se za fotografiju dragocjenog trenutka.

Zašto spontane fotografije:

- spontane fotografije gotovo uvijek prenose emociju, bilo da se radi o trenutcima našeg ili života drugih ljudi. Prirodni pokret, zamišljeni pogled ili osoba u nekoj specifičnoj radnji na fotografiji uvijek će nam dočarati djelić nečijeg života u njegovom prirodnom toku.

- svaka aktivnost, sport, posao ili odmor u spontanoj formi fotografije šalju energiju koju kao promatrač možemo osjetiti.

 | Autor: dm.hr dm.hr

- okruženje spontane fotografije ispričat će još jednu priču za sebe i približit nam vrijeme i način života perioda i prostora u kojem su slikane, bez kulise.

- ako se radi fotografijama djece, spontane fotografije pokazat će radost spontane igre i trenutka dječjeg veselja i svatko tko ima ovakve fotografije, veselit će ga kroz čitav život, kao i njegove bližnje.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Bez obzira preferiraš li spontane ili namještene fotografije, nakon što razviješ one omiljene, beskonačno je opcija što možeš s njima pogotovo kada se radi o dekoriranju doma. Od klasičnih okvira pa do raznih kreativnih načina dekoriranja. Također, fotografije su i sjajan kreativan poklon koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Nadamo se da smo te potaknuli na razmišljanje o tvojim fotografijama i na koji način ćeš ih snimati ubuduće. Uz našu CEWE Fotosvijet aplikaciju možeš svoje fotografije iz mobitela naručiti i razvijene ti stižu u najbližu dm trgovinu. U aplikaciji odabereš dm kao partnera, klikneš na fotografije koje želiš naručiti i preuzmeš ih u roku od 4-6 radnih dana. Prethodno ćemo te obavijestiti mailom da su fotografije u poslovnici.

Ovaj mjesec imamo i lijepu akciju u kojoj za svaku online narudžbu fotografija u minimalnom iznosu od 100,00 kn ostvaruješ 30,00 kn popusta. Samo unesi obavezan kod FOTOGRAFIJA30 i popust je tvoj.

Osim toga, svoje fotografije možeš razviti na licu mjesta u preko 70 dm poslovnica. Direktnim spajanjem svog mobilnog telefona na naše uređaje, otvara se opcija odabira i fotografija i svoje fotografije razvijaš i preuzimaš odmah.

 

Photo: dm.hr