Life&style

Izložba '50 najboljih fotografija National Geographica' stiže u Zagreb

Pridružite se na svečanom otvorenju izložbe 50 najboljih fotografija National Geographica koje se održava u srijedu, 24. srpnja, s početkom u 17.00 sati, u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mall Zagreb (velika pozornica kod glavnog ulaza).

 | Autor:

Svjetski poznata i jedna od najcjenjenijih putujućih izložbi današnjice, donosi Zagrepčanima fotografske poslastice koje su ostavile neizbrisiv pečat u 125-godišnjoj povijesti magazina National Geographic. Primjerice, djelo Stevea McCurryja 'Afganistanska djevojka' čije nezaboravne prodorne oči niti jednog posjetitelja neće ostaviti ravnodušnim ili pak, jedinstvena fotografija 90-metarske sekvoje autora Michaela Nicolsa koja je zapravo kompozicija 84 zasebne fotografije.

 | Autor:

Raznolik životinjski svijet hladnog Antarktika, Rusije i Kanade, vrućeg Konga, Kalaharija i Seregentija, nevjerojatni prirodni fenomeni u dalekoj Africi i egzotičnoj Indoneziji, nesvakidašnje društvene zajednice i njihove svakodnevice u Afganistanu i Izraelu, ljudske sudbine u SAD-u i Francuskoj – samo su djelić fotografskim aparatom zabilježenih trenutaka koje će i Zagrepčani u vrućim ljetnim danima moći pogledati i upoznati sve prirodno, kulturno i civilizacijsko bogatstvo našeg malog zelenog planeta. Ovom izložbom, koja je već obišla mnogobrojne daleke gradove i države, obilježava se 125. rođendan svjetski poznatog magazina National Geographic i jubilarni, 10. rođendan njegovog hrvatskog izdanja – National Geographic Hrvatska.

Izložba je otvorena do 15. kolovoza 2013. i može se pogledati svakim danom u radno vrijeme Centra.

Photo: None

Komentari 0