Life&style

Izišao je trailer za film 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret', prema hit knjizi Judy Blume

  • Kultni roman spisateljice Judy Blume napokon dobiva svoju ekranizaciju
  • Scenarij potpisuje Kelly Fremon Craig, poznata po scenariju i režiji za film 'Edge of Seventeen' iz 2016. godine
  • Film 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret', premijerno će se prikazati u kinima 28. travnja

Kelly Fremon Craig napisala je scenarij te režira adaptaciju omiljenog romana Judy Blume 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret'. Radnja filma odvija se 1970-ih godina. Abby Ryder Fortson glumi Margaret, čiji se 11-godišnji život preokrene nakon što se njezina obitelj preseli iz New Yorka u predgrađe New Jerseyja. Ali, Margaret nije nimalo oduševljena novim mjestom stanovanja te pokušava pustiti vlastito korijenje dok pronalazi nove prijatelje, nove simpatije i privikava se na novu školu tijekom škakljivog puberteta.

Možda vas zanima Netflix je objavio sve najjače adute za 2023.: Ovo je 13 filmova koje ćemo nestrpljivo iščekivati Rubrika Life&style Life&style

Rachel McAdams i Benny Safdie igraju Margaretine roditelje, a Kathy Bates je Margaretina baka, koja još uvijek živi na Manhattanu. Elle Graham također glumi u filmu, a producent je James L. Brooks.

Autorica knjige Judy Blume bila je na snimanju tijekom produkcije filma temeljenog na njezinom romanu iz 1970-ih. „Gledati je kako promatra oživljavanje svoje knjige, te biti dio toga, bilo je tako nadrealno“, izjavila je glumica McAdams u jednom intervjuu. „Ona je najdivnija žena i zbog toga sam bila počašćena što sam dio ovoga. Čekala je toliko dugo dok nije odlučila 'predati' svoje djelo. Zbog nje sam željela učiniti sve kako treba i dati joj najbolje od sebe“. 

Kolegica glumica Bates dodala je kako je 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret', napravio revoluciju u raspravi o razvoju ženskih tijela. „Mislim da su žene kroz povijest bile naučene da se negativno osjećaju prema svom tijelu i prema procesima kroz koje njihova tijela prolaze“, rekla je. „Mislim da će ovaj film pomoći mladim ženama da se bolje osjećaju u svom tijelu“. 

 | Autor: Lionsgate Lionsgate

Redateljica Fremon Craig potvrdila je da je Blume kontaktirala s njom nakon što je vidjela njezin redateljski debi 'The Edge of Seventeen' i dala joj je prava na ekranizaciju njene knjige 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret'. Fremon Craig je ranije izjavila kako je film 'The Edge of Seventeen' izravno inspiriran filmovima o odrastanju poput 'Kluba ranoranilaca“. 

„Mislim da su ti filmovi dotakli nešto stvarno i univerzalno“, rekla je Craig. „Mislim da svi ti filmovi, na svoj način, odaju poštovanje činjenici koliko je komplicirano biti mlad i koliko je to kaotično, a također i apsurdnosti svega toga“. 

 | Autor: Lionsgate Lionsgate

Nastavila je: „Ovo doba mi je zanimljivo. Mislim da je to razdoblje u kojem odbacuješ staru sebe i postaješ nova. Mislim da na nekoj razini svi to stalno radimo. Kad god dođeš do raskrižja ili nove stvari gdje se moraš nanovo otkriti, mislim da postaješ zrela“. 

Film 'Bože, jesi li tu? Ja sam, Margaret' premijerno će se prikazati u kinima 28. travnja 2023. godine. 

Možda vas zanima Nova romantična komedija s Reese Whiterspoon i Ashtonom Kutcherom stiže nam u pravi trenutak Rubrika Life&style Life&style
Photo: Lionsgate

Komentari 0