Life&style 06. travnja 2016.

Izbjegnite ispucale vrhove: Odaberite pravu četku i sušite kosu prirodnim putem

Getty Images.

Kako bi vaša kosa nakon odlaska frizeru što dulje izgledala zdravo, važne je pridržavati se nekih pravila

Kada kosa ispuca u vrhovima, onda odmah izgleda zapuštenije i jedini spas vam je frizer. A kako bi nakon posjete frizeru što dulje održali kosu zdravom i izbjegli rascvjetale vrhove, potrebno je slijediti nekoliko pravila:

Nakon pranja...
Uklonite višak vode cijeđenjem kose i izbjegavajte trljanje ručnikom (samo je blago istapkajte). Počešljajte kosu, počevši od vanjskih dijelova prema tjemenu kako vam se ne bi mrsila. Ako je kosa ipak veoma zamršena, prije češljanja utrljajte regenerator koji se ne ispire. Koristite četku od prirodnih vlakana. Ako koristite sušilo za kosu, glačalo ili figaro za oblikovanje, na kosu nanesite preparat za zaštitu od topline - on će stvariti zaštitni omotač oko vlasi.

Nikako nemojte...
Ne vežete kosu u konjski rep kada je vlažna, jer to uzrokuje pucanje vlasi. Izbjegavjte ju sušiti sušilom svaki dan i radije ju ponekad ostavite da se osuši prirodnim putem kako biste spriječili njeno isušivanje i pucanje. S toplijim danima to i ne bi trebao biti neki problem.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Obavezno...
Redovito šišate vrhove (čak i ako se radi o samo nekoliko milimetara) svakih šest do osam tjedana. To je, na kraju krajeva, ipak neizbježno. Preparate za oblikovanje i završnu fazu u koristite u malim količinama.

Odaberite pravu četku...
Za raščešljavanje zamršene kose koristite poluokruglu četku s gumenim zupcima. Sušite kosu uz pomoć poluokrugle četke s prorezima u bazi (omogućava ravnomjernu cirkulaciju toplog zraka). Za sjaj ravne kose koristite četku s prirodnim dlakama, jer one distribuiraju prirodna ulja. Za uspješno sušenje koristite veću, okruglu četku.

Komentari 0