Life&style

Iz zagorskog raja u paklenu kuhinju

Uskoro kreće snimanje Hell's kitchena Hrvatska. Emisija, koju je osmislio Gordon Ramsey,  ubrzo će zauzeti naše ekrane. No, znate li koji su hrvatski proizvodi već zauzeli njegove restorane? Hint - nije ni pršut, ni puran, ni maslinovo ulje. 

Tvornica tekstila Trgovišće već godinama proizvodi salvete za njegove restorane diljem svijeta, a njihove stolnjake i posteljine naći ćete na popularnim lokacijama u Italiji, Engleskoj i Švicarskoj, ali i na Islandu, Kanadi i SAD-u. Londonski hotel Ritz ili lanac restorana Gordona Ramsaya samo su neki od „najzvučnijih“. Prije dvije godine TTT je pokrenuo brand Merla pod kojim posteljinu iz hotela s 5 zvjezdica možete imati u svojem domu. Od ove godine vrhunsku kvalitetu možete imati i na svojem stolu. Oplemenite svoj dom uz elegantne Merla stolnjake s motivima paške čipke ili konavoskog veza. Ili prigodnim božićnima.  

 | Autor:

Merla - elegancija inspirirana tradicijom na Vašem stolu  

Svaki je komad pažljivo izrađen kako bi Vaš stol izgledao besprijekorno i dodao poseban šarm domu. Motivi stolnjaka inspirirani su najpoznatijom hrvatskom čipkom – paškom te konavoskim vezom i dolaze u više boja. Stolnjaci su dostupni u raznim dimenzijama pa i oni uvijek traženi – okrugli. Za potpuni sklad, upotpuni svoj odabir i salvetama i nadstolnjacima istog uzorka.  A za Božić Merla ima posebnu kolekciju stolnjaka, nadstolnjaka i platnenih torbi.   

Merla posteljine i stolnjaci - kvaliteta koja traje  

Pod brandom Merla proizvodi se i najkvalitetnija damastna posteljina od 100% prirodnog pamuka provjerenog porijekla. Posteljinu koja je ugodna na dodir i godinama ostaje ista. Koja se jednostavno i lako održava i koja nakon 250 pranja izgleda kao prvoga dana – blistavo, nježno i elegantno. Prvi izbor profesionalaca postali su s razlogom. Istom kvalitetom satkani su i Merla stolnjaci. Merla posteljina i stolnjaci pažljivo su dizajnirani i istkani od najkvalitetnijeg pamuka kako bi trajali generacijama.  

 | Autor:

Bezbrižno pranje na 95 stupnjeva neovisno o boji 

Zbog posebnog načina izrade i dorade, Merla proizvodi mogu se prati na 95 stupnjeva bez da izgube svoju originalnu ljepotu ili boju. Ovo je potvrđeno ispitivanjem Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu – niti nakon 250 ciklusa pranja na 95 stupnjeva ovi proizvodi nisu izgubili na svojoj kvaliteti. 

Koriste samo prirodne materijale, sigurne boje i procese 

Ono što TTT i brand Merla izdvaja od većine jest cjelovit ciklus proizvodnje, ili pojednostavljeno – ne kupuju, kao većina, metražu u primjerice Kini ili Pakistanu, već svoje proizvode dizajniraju, tkaju, kroje i šivaju u tvornici u Velikom Trgovišću. U TTT koriste samo prirodne materijale, sigurne boje i procese u proizvodnji koji ne mogu naštetiti niti okolišu, ali niti zdravlju i koži.  

 | Autor:

Dostupno putem web shopa i u dućanu u Zagrebu 

Svoj stol možete transformirati već danas prekrasnim Merla stolnjacima. Uz Merla stolnjake, Vaši će obroci biti ne samo ukusni nepcu, već i očaravajući oku. I ne zaboravite na njihovu posebnu božićnu kolekciju.  

Merla proizvode možete pronaći u dućanu u Teslinoj ulici 5 u Zagrebu, a proizvodi su dostupni i putem webshopa www.merla.hr.  
 | Autor:  | Autor:

 | Autor:

 | Autor:

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0