Life&style

Isprobali smo Dermalogica AGE bright spot fader - ''olovku protiv akni'' koja doista djeluje

  • U ovoj rubrici predstavljamo proizvode koji su izbor naših urednika, koje smo isprobali, iza kojih stojimo - i koji provjereno djeluju 
  • Nakon iskušanih tretmana i preparata, činilo se kao da nema rješenja za ovu posljedicu hormonskih promjena tijekom menstrualnog ciklusa, a koja se javlja i kod mnogih odraslih žena
  • Onda nam je prema preporuci u ruke došao zgodni preparat koji stane i u najmanju kozmetičku torbicu, a urednica ga opisuje kao pravo čudo

'Točka, točka točkica, gotova je glavica...' Mnoge od nas ovako nekako opisale bi svoj ten u tinejdžerskim danima, sretne što je vrijeme prištića i akni daleko iz nas. Međutim, neke od nas ipak nismo bile te sreće pa i u svojim u 20-ima, 30-ima, 40-ima i u još kasnijoj dobi, neugodne akne još uvijek pokušavamo zaliječiti ili prekriti - sve u službi savršenog tena kakvog napokon i zaslužujemo! 

Te uporne prepreke besprijekornom tenu iskusila je i jedna od urednica našeg portala i potaknuta problematikom pokušala saznati uzrok pregledima kod dermatologa i u ginekološkim ordinacijama. No, postavljanje dijagnoze uz koju bi se lako mogao ukloniti uzrok nastanka akni, posebno na području brade, zapravo je izostalo. Akne, pa čak i kod odraslih žena, pripisuju se hormonskim promjenama tijekom menstrualnog ciklusa i njima se borila naša urednica. 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Kad ne pomažu ni laserski tretmani

Akne su se najviše pojavljivale na bradi, a nakon nekog vremena prešle bi u crvene ožiljke. U to vrijeme nastale bi i nove akne, a područje brade prekrilo bi crvenilo. 

‘’Pomislila sam kako bih se crvenila mogla riješiti laserskim tretmanima. Međutim, takvi zahvati kao i mnogi drugi kozmetički, nisu mi pomogli da riješim problem’’, ispričala je urednica. 

Akne su dobivale bitku za bitkom i baš kad se činilo da je jedino preostalo opskrbiti se dobrim puderom i odličnim vještinama prekrivanja, stigla je preporuka od kolegice u obliku jedinstvenog proizvoda - AGE bright spot fader. Skeptično i gotovo preko volje, urednica je ipak isprobala 'olovku za brisanje' akni koja će, poslije će se ispostaviti, dobiti stalni postav u njezinoj kozmetičkoj torbici. Ovaj gel u zgodnom pakiranju koje je proizvela renomirana Dermalogica, opisala je urednica, zaista je pravo čudo! 

Pametno i učinkovito rješenje 

AGE bright spot fader dva-u-jedan kremasti gel za lokalnu primjenu smiruje aktivne akne i ublažava postupalne pigmentacije. Dok salicilna kiselina pročišćava kožu, niacinamid i heksilrezorcinol sinergijskim učinkom smanjuju tragove akni i ujednačavaju boju tena. Dodatni bonus je i AGE Bright™ kompleks koji reducira znakove starenja i sprječava dehidraciju. Primjena je vrlo jednostavna. Proizvod se nanese lokalno na prve znakove izbijanja akni dok ona ne nestane. 

 | Autor: Dermalogica Dermalogica

Za zrelu i prijevremeno ostarjelu kožu odlično rješenje je AGE bright clearing serum koji svojom snažnom koncentracijom sprječava razvoj akni i smanjuje vidljive znakove starenja. Salicilna kiselina djeluje protuupalno i pročišćava kožu. Patentirani AGE Bright™ kompleks potpora je prirodnoj obrani kože: uravnotežuje mikrobiom kombinacijom moćnih sastojaka poput niacinamida i bijele šitake gljive te timola i terpineola iz esencijalnih ulja timijana i bora. Fitoaktivne tvari iz biljke koja živi u ekstremnim uvjetima bez vode (Resurrection plant) čuvaju vlagu i pridonose punoći tena.

 | Autor: Dermalogica Dermalogica

Super proizvod iza kojeg stojimo

Učinkovitost AGE bright  proizvoda iskusila je i jedna od novinarki sa sličnim problemom pojave akni. Nakon što bi aknu dva do tri puta dnevno tretirala AGE bright spot fader-om, ona bi se vrlo brzo povukla bez posljedica nadraženosti i isušivanja kože. Štoviše, ljepota tena učinila se još više naglašenom, a crvenilu ili mrljama nije bilo traga. Nakon duge potrage za rješenjem u borbi protiv akni napokon smo pronašle proizvod koji stvarno djeluje i iza čije izvrsne učinkovitosti potpuno stojimo!

Photo: Dermalogica

Komentari 0