Life&style
Isprobala sam četiri bestsellera Milani kozmetike i riješila svoj veliki problem Isprobala sam četiri bestsellera Milani kozmetike i riješila svoj veliki problem Isprobala sam četiri bestsellera Milani kozmetike i riješila svoj veliki problem

Isprobala sam četiri bestsellera Milani kozmetike i riješila svoj veliki problem

Noviteti u dm-u

Jedna sam od onih koji ništa ne mijenjaju sve dok se ne pokvari, što znači da brendovima ostajem vjerna sve dok funkcioniraju i ne diraju dobitnu formulu. Uz to je bitno napomenuti da moj svakodnevni make up čine tekući puder, korektor, puder u kamenu i maskara. Ako se osjećam posebno dobro ili imam važan sastanak, u kombinaciju ulaze potez crnog tuša i crveni ruž.

Zbog ovih razloga je zapravo nevjerojatno da me zaintrigirala kozmetika Milani koja je odnedavno dostupna na policama dm-a. Odlučila sam isprobati četiri proizvoda, apsolutne bestsellere: Baked Blush rumenilo, Conceal + Perfect 2-in-1 tekući puder, Color Fetish Shine ruž za usne i Make It Last Matte sprej za fiksiranje.

Vjerojatno ste već čuli za Milani, cruelty-free dekorativnu kozmetiku iz Los Angelesa koja je osvojila svijet, a sada želi oduševiti i žene u Hrvatskoj. I to je zapravo bilo sve što sam znala o ovom brendu, čula sam još jedino za rumenilo Baked Blush, jer su ga mediji prozvali 'svetim gralom' među rumenilima. Koristi ga čak i Kim Kardashian!

Rumenilo pečeno na terakoti? Vrijedi probati

Najpopularnija nijansa Baked rumenila je Luminoso, nježne boje breskve, pa sam upravo nju odlučila testirati. Inače, rumenilo koristim rijetko (iako ga moja blijeda put traži često) jer sam uvijek mislila da su za nanošenje potrebne velike vještine konturiranja koje nemam. Na svoj svakodnevni make up sam nanijela samo malo Milani Baked Blush rumenila, točnije na jagodice i samo malo na vrh nosa. Rezultat me stvarno iznenadio. Iako se nisam pretjerano potrudila, izgledala sam stvarno dobro..

 | Autor: dm.hr dm.hr

Rumenilo se odmah prirodno i lijepo stopilo s mojim licem, a zbog sjajnog pigmenta sve skupa je izgledalo još bolje. Ponosno sam došla na posao i pokazala se kolegici koja je dan ranije rekla kako su 'peachy' rumenila za put tamniju od moje i da sam trebala uzeti rozo. Kasnije sam pročitala i ostale recenzije na internetu i većina se složila sa mnom – Baked Blush rumenilo je za sve tipove kože, svaku put i baš svima će dati lijepi, zdravi sjaj. Uz to, zaista se peče na talijanskim pločama terakote. Po mom skromnom mišljenju, definitivno je klasik s razlogom.

Može li 2 u 1 biti bolji od samostalnih proizvoda?

Inače, moj najveći problem s make upom je činjenica da mi se već oko 14 sati lice sjaji, a puder se uvukao u sitne bore. Onda me spašava puder u prahu koji uvijek moram imati sa sobom, no ne moram ni pričati koliko je teško skinuti sve te slojeve na kraju dana. Nisam očekivala da ću uz pomoć dva Milani proizvoda riješiti taj veliki problem.

Prvi je Conceal + Perfect 2-in-1 tekući puder, korektor i puder u jednom proizvodu. Potreba za korektorom na mojem licu je velika – s podočnjacima se borim od kad znam za sebe, akne nisu prestale ni s 28 godina, a često mi se pojave i crvene mrlje. Zvučat će nevjerojatno, ali istina je, u svojoj kozmetičkoj torbici trenutačno imam tri korektora, jedan za podočnjake, jedan tekući i jedan u olovci. I onda netko tvrdi da će samo jedan proizvod biti dovoljan i za korektor i puder? Malo je reći da sam bila skeptična.

No, već pri prvom nanošenju vidjela sam koliko dobro Milani 2 u 1 puder prekriva nesavršenosti, a ne ostavlja dojam maske. Dapače, nakon nekoliko minuta kao da se njegova boja potpuno prilagodila boji mog tena. Nije bilo baš nikakve razlike, osim što se podočnjaci i prištići nisu vidjeli. Još jedan veliki plus - nema sjaja i puder u kamenu nije potreban.

Upotpunila sam ga Milani Make It Last Matte sprejem za fiksiranje koji uklanja sjaj i produljuje trajanje šminke do 16 sati. To je proizvod ,koji dosad nisam koristila, činio mi se nepotrebnim.

Osam sati kasnije

Nakon ludog dana na poslu, zastala sam i zbilja se pogledala u ogledalo. Hm, zar je moguće da izgledam isto kao ujutro? Naravno, ako zanemarimo nešto umorniji pogled. Kombinacija Milani pudera i spreja za fiksiranje riješila je moj vječni problem – neželjeni sjaj lica. Uvjerena sam kako su za to zaslužne čestice ugljena u spreju za fiksiranje.

Kada sam shvatila da neću stići otići kući prije večernjeg događanja, pomislila sam kako je to prilika za testiranje još zadnjeg Milani proizvoda koji sam kupila u dm-u, Color Fetish Shine ruž za usne u nijansi intrigantna naziva, Roleplay. Za razliku od običnih ruževa kakve inače koristim, ovo je ujedno i balzam. Sadrži čak 85 posto spojeva hranjivih ulja što znači da neće isušiti usne, već će ih dodatno hidratizirati, a miriše fantastično. Nakon dva sloja Color Fetish ruža moje usne su bile mekane, sjajne i pune. Važno je napomenuti da ovo nije trajan ruž te ga treba ponovo nanijeti nakon dva do tri sata, što nije nikakav problem jer se nanosi baš poput balzama, brzo i lako.

   | Autor: dm.hr dm.hr

Milani dekorativna kozmetika s razlogom je osvojila vizažiste i slavne, nevjerojatno je popularna na društvenim mrežama te promiče ljepotu dostupnu svima. Mene je osvojila, a još veći izbor s više od 100 Milani proizvoda pronađite u dm-u ili na dm online shopu. Vjerujte, što god odaberete, nećete požaliti!

Photo: dm.hr