- Ako si ikada išla na skijanje u Austriju ili Njemačku, sigurno si u ponudi skijaških koliba naišla na savijaču od maka
- Ova savijača od maka u pećnici s ukusnim nadjevom od kiselog vrhnja oduševit će sve
- S ovim receptom možete donijeti čaroliju alpske kolibe sa sobom
Kaiserschmarrn, germ knedle ili više voliš savijaču od maka? Uz ovaj ukusni recept za svježu savijaču iz pećnice, odluka će ti biti laka! Kremasti nadjev od kiselog vrhnja savršeno se slaže s grožđicama u rumu i okusom cimeta, a atmosfera skijaške kolibe zajamčena je i bez planinske panorame!
Sastojci:
• 200 g maka
• 125 g kiselog vrhnja
• 1 jaje
• 1 žumance
• 20 g kukuruznog škroba
• 80 g šećera u prahu
• 1 žličica cimeta
• 70 g grožđica
• 60 ml ruma
• kora od 1 limuna
• 275 g izvaljanog lisnatog tijesta
• 2 žlice naribanih badema
• žumance za premazivanje
Snježni punč pravi je zimski napitak: miriše na rum, izgleda kao snijeg
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje).
2. Prelij grožđice rumom pa zakuhaj u loncu.
3. Dodaj mak, kiselo vrhnje, jedno cijelo jaje, žumance, škrob, šećer u prahu, cimet i koricu od jednog limuna te zagrijavaj uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ostavi da se nakon toga ohladi.
4. Gotovo lisnato tijesto izvaljaj na lim. Ravnomjerno rasporedi nadjev po tijestu, preklopi sa strane i zamotaj.
5. Savijaču premaži žumancem i pospi bademima u listićima. Peci u pećnici 25 do 30 minuta dok savijača ne porumeni. Pospi s malo šećera u prahu i posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.