Life&style 16. rujna 2013.

Intenzivna hidratacija održava kožu mladom

Thinkstock.

Koža zahtjeva individualni pristup, a u dvadesetim godinama je dovoljno elastična i "zategnuta", gotovo da i nema bora, a najčešći problem predstavljaju akne. Koji su načini održavanja kože mladom i zdravom, otkrio nam je dr. med. Aleksandar Gluščević iz salona za njegu i ljepotu Beauty Clinic Martimex.

''Za mladu kožu najbolji su tretmani intenzivne hidratizacije koji čine kožu mekom i naglašavaju njen mladenački, zdravi izgled. U Beauty Clinicu nudimo Lagoon Hydration od Carite i Hydro Balance tretman od Declaréa'', započinje  dr. med. Gluščević.

Kožu je potrebno nahraniti

Nadalje objašnjava kako je u određeno doba godine, ljeti radi povećanog izlaganja sunčevom svjetlu ili zimi radi izlaganja hladnom i suhom zraku, potrebno nahraniti kožu tretmanima. Najčešće se preporučuju oni u kojima se koriste koncentrirani vitamini i slični sastojci kako bi se koža mogla uspješno nositi s pojačanim vanjskim stresom (npr. Vital Balance od Declaréa). Također, možda i najvažnije, u dvadesetima bi trebalo početi s redovitim masažama lica. Idealno je jednom tjedno ili jednom svaka dva tjedna. Masaže traju 20 do 30 min i uglavnom nisu skupocjene. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Što se tiče tretmana, svaki ima zaseban protokol po kojem se izvodi. Lagoon Hydration traje sat i pol i sastoji se od tri faze (priprema, aktivacija i završi protokol). Nakon što se skine make up, slijedi kratka masaža lica vrata i ramena, piling masaža, dubinsko čišćenje lica ultrazvučnim nastavkom te se nastavlja masažom s posebnim serumom. Tretman završava nanošenjem kreme za kožu i za kožu oko očiju.

Birajte proizvode s retinoidima i derivatima vitamina A

''Kada se pojave prvi znakovi starenja kože (obično se radi o koži oko očiju) najbolje je "rahliti" kožu proizvodima koji sadrže retinoide, derivate vitamina A. Važno je naglasiti da se takvi proizvodi trebaju koristiti kroz duži vremenski period jer se prvi vidljivi efekti na bore pojavljuju tek nakon 6 mjeseci. Isto tako, a to se zaista često vidi, za područje oko očiju koriste se "obične" kreme za lice koje ne djeluju na kožu dovoljno dobro pa rezultati izostaju. Gotovo svi proizvođači imaju u kozmetičkim linijama posebne kreme za to područje i njih treba koristiti'', naglašava dr. Gluščević.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Najčešće se najviše treba fokusirati na područje oko očiju gdje se radi mimike počinju pojavljivati prve bore i područje oko usta, pogotovo kod pušača. Dr. Gluščević nastavlja kako im često dolaze klijentice u dvadesetim godinama koje traže najskuplje tretmane jer smatraju da su takvi tretmani općenito najbolji, a ustvari se vrlo često radi o tretmanima prilagođenim zreloj koži s visoko koncentriranim aktivnim sastojcima koji su jednostavno "prejaki" za mladu kožu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

''Ono što bih svakako savjetovao svima je da štite kožu od sunca jer UV-zračenje dovodi do ubrzanog starenja kože. Zato naše poznate dermatologe u gradu gotovo uvijek viđamo s ogromnim šeširima, pogotovo ljeti. Dnevne kreme s UV-blokom bi već i prije dvadesetih trebale ući u svakodnevnu rutinu. Idealno, jednom mjesečno trebalo bi "nahraniti" kožu nekim intenzivnim tretmanom, a svaki tjedan bi trebalo napraviti masažu lica. Pravilna, balansirana prehrana je posebno bitna - brza hrana bazirana na visokom udjelu masnoća i ugljikohidrata s malo vlakana, vitamina i bjelančevina nije dobra za kožu'', zaključio je dr. med. Gluščević.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Sve ostale ostaje uspješnog anti-aginga, pročitajte ovdje...

Komentari 0