Life&style

Inspiracija: kako osvježiti stan bojama (sladoleda)

Ako si jedna od tih kojoj mali crvić ne da mira kad vani sunce zasja, a prozori su širom otovreni i sve bi nešto mijenjala po stanu, možda ti se svidi jedan od većih trendova u dizajnu interijera - boje sladoleda!

Iako svako proljeće na kraju završi u pastelnim bojama i cvijeću, sviđa nam se ovaj zaigrani zaokret. Naime, jedan od većih trendova za proljeće/ljeto 2018. su sladoledne boje u interijeru, koje se protežu od pastelnih do vibrantnih nijansi. Možda zvuči kao pothvat i pol, ali unošenje ovakvih nijansi u interijer može se postići na tri načina:

1. Jedna sladoledna boja i neutralno

Odaberi najdraži sladoled (zapravo, najdražu boju sladoleda) i tu boju primijeni u interijeru! Kombiniraj boje poput mentol zelene, lavande ili nježno plave uz crnu, snježno bijelu ili boju čokolade, koje će dominantnu "sladolednu" boju lijepo naglasiti, a istovremeno prostoru dati dojam mira - ništa neće biti suviše upadljivo ili iritantno za oko. 

2. Skup sladolednih boja

Spojiti nekoliko nijansi ovakvih jakih boja nije lak zadatak, ali je izvediv uz korisne aplikacije za sparivanje boja ili pak programe za miješanje boja kakve imaju ozbiljnije trgovine s bojom. Poanta je iskombinirati nježnije s vibrantnijim nijansama kako bi prostor djelovao živo, ali svejedno ugodno za boravak. Ako nemaš ništa protiv toga da živiš u kućici od slatkiša, predlažemo da se odvažiš na kombinaciju boja kakva te dočekala na našoj naslovnici - izgleda mrak!

Možda vas zanima OVO je najvruća boja za uređenje doma u 2018-oj Rubrika Life&style Life&style

3. Asesoar u neutralnom prostoru

Možda tvoj "neutralan prostor" ima i naznake boja metala, tamnoplavu, crvenu ili kakvu drugu boju, ali odaje jednoličan dojam. U tom slučaju boje sladoleda uvedi u prostor asesoarom za interijer, primjerice ukrasnim jastucima u različitim teksturama, vazama za cvijeće, svijećama i svijećnjacima, stolnjakom, tepihom, okvirima za slike... Opcija je pregršt. Doista.

Inspiriraj se sladolednim prostorima u nastavku - možda ćeš baš poželjeti već danas totalno preurediti stan!

 

Objavu dijeli Mona (@zuckerprinzenmami)

 

Objavu dijeli Judith (@judithspaai)

 

Objavu dijeli Julia (@juempati)

 

Objavu dijeli Mien🎀 (@mienkooistra)

 

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0