Life&style 19. kolovoza 2015.

Ines Rakočević - DJ-ica i modna kulerica

Maja Rezoug.
1/7

Nakon što je zanat ispekla na Radiju 808, a prije toga na kultnoj 101-ici, Ines Rakočević sada vas svojim glasom zabavlja i opušta, ali i obrazuje po pitanju glazbe na Radiju Yammat. Njene DJ sposobnosti možete čuti i po zagrebačkim klubovima, a osim što nam je u oko upala kao DJ-ica, obožavamo njen stil oblačenja pa smo Ines zamolili da nas provede kroz svoje viđenje hrvatske festivalske i koncertne scene, ali i da nam otkrije tajne savršenog festivalskog outfita.

Gdje te inače možemo čuti?

Trenutno je sigurno da me svakodnevno možete čuti u eteru i za pultom najmlađeg zagrebačkog radija Yammat fm-a. Osim toga i na nekim od mojih DJ gaža, komercijalnih ili manje komercijalnih.

 | Autor: Privatno Privatno

Kako bi opisala svoj DJ stil?

Obožavam eklektičnost u DJ setovima i vjerujem da u svakoj glazbenoj podvrsti postoji niz izvođača koji kvalitetno rade. Stoga se u mojim DJ setovima može naći underground plesna elektronika u svim “4x4” oblicima (techno, house, electro) s primjesama hip hopa, njegove modernije inačice trapa, indie pop, indie elektronika, ponešto disca i soula, ali i rock'n'rolla novijeg “datuma izrade”.

Kakav tip glazbe preferiraš i kao DJ-ica i kao konzument?

Kad DJ-iram na komercijalnim gažama onda, naravno, uvažavam zahtjeve poslodavca do neke granice dobrog ukusa, a kad “vrtim” na partyjima sklonijim undergroundu, tu nemam kompromisa i puštam samo ono što privatno slušam i što mi se uistinu sviđa. Nikad nisam odvajala glazbu koju puštam “za ekipu” od glazbe koju slušam privatno, mislim da je upravo ljepota DJ-inga da se ta iskrena ljubav prenese na publiku bez ikakvih maski i skrivanja, pa ako uspije uspije, a ako ne - ne. Osim, kao što rekoh, kad se radi o komercijalnim gažama, ali to je skroz drugi pristup. Među brojnim izvođačima na mojoj playlisti trenutno se može naći Shura, Jidenna, ali i Florian Kupfer i Delroy Edwards.

 | Autor: Maja Rezoug Maja Rezoug

Kako provodiš ljeto? Na ludim partyjima i festivalima?

Ljeto provodim radno na Yammatu, ali to mi uopće ne pada teško jer je meni ljeto, za razliku od većine, doba za relaksiranje i guštanje, a ne partijanje. Naizlazim se kroz cijelu godinu, a ljeto mi je idealno za knjigu, film, ležaljku na terasi i hladnu lubenicu. Godišnji sam provela na moru isto u easy varijanti, uz dodatak plivanja koje obožavam. Što se festivala tiče, ove godine sam posjetila maestralno prvo izdanje Flow festivala u Ljubljani, tradicionalno INmusic, a postoji i mogućnost da se zaletim na ovogodišnji Dimensions festival.

Koje bi festivale ovog ljeta izdvojila?

Jako sam se veselila For festivalu na Hvaru koji je, nažalost, prebačen na rujan, ali sve je izglednije da se neće održati. Unknown festival mi je isto tako bio glazbeno blizak. ali je nažalost premješten u Španjolsku, ako se ne varam. Ne volim festivale na kojima prevladava jednolična glazba, volim imati mogućnost uživanja u više žanrova, stoga su mi bliskiji  glazbeno “šareniji” festivali, nego ovi sa striktnom techno/house podlogom. Valjalo bi definitivno izdvojiti ovogodišnji nedavno održani Fresh Island festival koji je u Hrvatsku doveo samu kremu moderne hip hop produkcije, bez nostalgičnog posezanja za izlizanim izvođačima koje je svojstveno našoj festivalskoj ponudi. Isto to vrijedi i za ovogodišnji Dimensions čiji lineup izaziva strahopoštovanje.

 | Autor: Maja Rezoug Maja Rezoug

Koji je tvoj savršen festivalski outfit?

Moj savršeni festivalski outfit bio bi kombinacija praktičnosti i estetike. Nisam pobornik one da se zbog mode treba patiti i “gacati” u festivalskom blatu četiri dana u čizmama od 4000 kuna, radi ostavljanja dobrog dojma. Definitivno se nikad ne bih pojavila u nečemu što mi je vizualno odbojno, ali daleko od toga da mi je vizualni dio odjevne kombinacije nešto zbog čega razbijam glavu i trpim. Najdraže bi mi vjerojatno bilo imati tenisice, klasične kratke traper hlačice visokog struka u kombinaciji s nekim ludim topom, ili pak običnom bijelom majicom, uz efektan nakit, torbu, šminku.

Koliko ti je inače bitna moda?

Moda mi je bitna i volim pratiti trendove putem Instagrama i blogova, ali moram priznati da sam u svakodnevnom životu nekada malo lijena po tom pitanju, pa se može dogoditi da me zateknete u pomalo zgužvanoj majci i s razbarušenom frizurom. Volim kombinirati jednostavne stvari s ludim detaljima, primjerice bliješteće platforme na dnevnu kombinaciju za posao ili pak crnu koktel haljinu uz večernju torbicu u obliku i sa slikom svinjske glave.

 | Autor: Maja Rezoug Maja Rezoug

Što očekuješ od jeseni ako pričamo o party i festivalskoj sceni?

Paralelno sa slabljenjem zagrebačke koncertne scene u zadnjih par godina, nezaustavljivo jača zagrebačka party scena pa mislim da partijaneri ni ove godine nemaju razloga za strah. Što se mene tiče, ja se volim od partijanja tu i tamo odmoriti nekim ležernijim koncertom i doći doma u ''pristojno vrijeme''. Stoga se nadam da će nova jesenska sezona donijeti puno dobrih imena iz svijeta elektronike, ali i tu i tamo presjeći s ponekim koncertom recentnijih  izvođača u Zagrebu.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0