Life&style 02. srpnja 2013.

Indirekt - prvi indie fest u Istri

Prvi Indirekt – novi projekt koji promiče domaću indie scenu održat će se u subotu, 06.07.2013. u American Baru u Umagu, s početkom u 20h. Projekt će ugostiti izuzetno talentirane mlade glazbenike s područja cijele Hrvatske koji svojim specifičnim pristupom doprinose hrvatskom „independent“ pravcu. Ovom prilikom istarska publika imat će priliku čuti njihove nove, netom izdane materijale.

Headlineri festivala su The Orange Strips, jedan od najboljih hrvatskih indie rock bendova. Labinjani su u zadnjih deset godina nastupali po svim značajnim festivalima u regiji, a njihov britanski zvuk, prepoznat u Europi i šire u Umagu će biti predstavljen i kroz novi album Deadlines.

 | Autor:

Festival će otvoriti Vlado Kuzman, samozatajni bujski kantautor s berlinskom adresom, a uslijedit će Droid, riječki indie rock band zaraznih melodija s disko synth pop ritam sekcijom. Kako zvuči kad se pomiješaju power pop i post punk vjerno će nam dočarati Shoot Me Wendy iz Zagreba, a koprivnička Lolita, jedan od najinteresantnijih novih indie/pop/rock bendova, svirat će nam stvari sa svog prvog LP-a Lipstick Pop. DJ-i riječkih i zagrebačkih klubova, okupljeni u DJ projekt Rubikon, složit će indie rock, post punk i new wave u savršenu plesnu kombinaciju. 

Uz glazbeni dio projekta gostovat će i Graffiti NSK, predvodnici riječke underground grafiti scene. Dolazak na ovaj događaj svakako će se isplatiti, a ulaz je besplatan!

Komentari 0