Life&style

Imate još vremena prije mora: Što raditi da pobjedite celulit?

Uskakanje u kupaći kostim brojim ženama zna biti stresno... Zato vam donosimo savjete kako se brzo i jednostavno riješiti narančine kore i zategnuti kožu.

Popravite tonus bedara tijekom vožnje

Evo jednog savjeta za preživljavanje u automobilu na putu do posla. Dok čekate na zeleno svjetlo ili kolonu koja stoji, zaposlite bedra – zategnite mišiće i zadržite ih tako 15 sekundi, a onda ih pustite. Ponavljajte to sve dok ne krenete.

Unaprijedite kondiciju penjanjem uz stepenice

Pokušajte hodati stepenicama preskačući po jednu, uz pravilno držanje tijela, i postupno povećavajte broj stepenica koje preskačete. Nemojte pokušavati silaziti na ovaj način, samo se penjite preskačući ih. I ne zaboravite, držanje je i te kako važno! Leđa trebaju biti uspravna, trbuh uvučen, a ramena zabačena i opuštena. Hodanje uza stepenice i niz njih znatno će poboljšati vašu kondiciju, popraviti tonus donjeg dijela tijela i sagorjeti kalorije.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Dobro držanje: najjednostavniji način da izgledate bolje

Uz pravilno držanje djelovat ćete viši, tanji i u skladu sa samom sobom. Usporedite se s nekim tko je pogrbljen i razlika je očigledna, i to ne samo izvana. Dobro držanje je dobro i za vašu unutrašnjost. Kada stojite uspravno, mišići, organi, zglobovi i kosti su na mjestu na kojem i trebaju biti. Na ovaj način ublažit ćete bolove u zglobovima i bit će vam lakše da ispunite pluća svježim zrakom. A što više kisika unesete, bolje ćete se osjećati i razmišljati.

Započnite dan uz istezanje

Unaprjeđivanje kondicije može početi i prije nego što ustanete ujutro. Počnite s istezanjem u krevetu. To pomaže da se pokrene cirkulacija – što je savršeno za započinjanje obveza koje su pred vama!

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Oslobodite se celulita uz masažu štipanjem

Počnite sa štipanjem od koljena i krećite se prema bokovima kako biste izmasirali bedra. Celulit se stvara kada krv ne može prodrijeti do masnih stanica, a štipanje će je vratiti u kožu, te zato ona poprima ružičastu boju već tijekom masaže. Nakon masaže obavezno treba nježnim pokretima utrljati Q10 gel-kremu protiv celulita za zatezanje. Sada kada je krv dospjela u kožu, losion će se bolje upiti, a izvući ćete i maksimum iz njegovih sastojaka koji razlažu masnoće. Počnite kružeći oko bedra objema rukama i krećite se prema gore, uz blagi pritisak. Tako ćete potaknuti izbacivanje celulita iz kože u limfne čvorove. Ovu tehniku možete koristiti i za ruke i za trbuh kako bi i oni bili savršeni i – bez celulita.

Juha od mrkve

Mrkva je bogata vitaminima, antioksidansima, dijetalnim vlaknima i mineralima. Visok udio karotena iz mrkve pri unosu u organizam pretvara se u vitamin A. Ona je bogata i vitaminima B1, B2, C, D i E – antioksidansima koji smanjuju štetu koju rade slobodni radikali. Ona i liječi i hrani kožu. A ako tražite nove načine da biste jeli više mrkve, nudimo vam recept za ukusnu juhu. Juha od mrkve i korijandara Sastojci: 1-2 kg mrkve, 1 luk, 1 žličica mljevenog korijandara, 1 žlica ulja od povrća, 1 litra juhe od povrća, svjež korijandar, sol i papar Način pripreme: Narežite mrkvu i luk. Kuhajte pet minuta dok ne omekša. Dodajte mljeveni korijandar i juhu od povrća. Kada provrije, snizite temperaturu i kuhajte dok povrće ne omekša. Čim se ohladi, izmiksajte u blenderu. Podgrijte kada je gotovo i dodajte svjež korijandar.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0