Life&style

Imamo odličan (i vrlo jednostavan) recept za medenjake

Ukusni medenjaci jedan su od najpopularnijih božićnih kolačića, a mi ti donosimo recept uz pomoć kojega će ti sigurno ispasti savršeno

Blagdanska atmosfera u punom je jeku i pravo je vrijeme za otvaranje starih kuharica i pregledavanje internetskih stranica u potrazi za savršenim receptima. Ako si i ti u procesu traganja, ovaj recept za ukusne i mirisne medenjake će te oduševiti. PS: jako je jednostavan!

Sastojci: 

Za medenjake: 100 g čokolade, 250 g mljevenih badema, 50 g brašna, 1 jaje, 200 g meda, 2 žlice kakaa u prahu, pola žlice šećera s cimetom, malo mješavine začina za medenjake

Za preljev: 200 g šećera u prahu, 2 žlice mlijeka, nekoliko kapi ekstrakta vanilije

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Postupak pripreme: 

1. Otopljenu čokoladu pomiješaj s bademima, brašnom, jajem, medom, kakaom i začinima i zamijesi u glatko tijesto. Omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.

2. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Dok se pećnica zagrijava, izvaljaj tijesto na debljinu od 7-8 milimetara, a potom kalupima za medenjake izreži različite oblike. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

3. Izrezane medenjake stavi na papir za pečenje, peci ih oko 10 minuta i nakon toga stavi na hlađenje sa strane (ne u hladnjak!).

4. Ohlađene medenjake prelij šećerom u prahu otopljenim u mlijeku ili ih ukrasi otopljenom čokoladom i drugim dodacima po želji. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0