Life&style

IKEA izdaje svoj prvi gramofon u suradnji s legendarnom Swedish House Mafiom

  • Suradnja slavne švedske kombinacije, IKEA-e i Swedish House Mafie, rezultirala je novom kolekcijom namještaja i - gramofonom
  • Osim ovog retro uređaja za reprodukciju glazbe IKEA u kolekciji OBEGRÄNSAD izdaje i stol i fotelju
  • Ovi elementi i gramofon u prodaju dolaze na jesen, a evo što sve znamo o ovoj neobičnoj ponudi

Tko bi rekao da ćemo predstavljati novi gramofon koji dolazi iz - IKEA-e. Ipak, slavna švedska robna kuća odlučila se na neobičan potez i u suradnji sa Swedish House Mafiom, legendarnim triom elektronske glazbe na jesen izdaje svoj prvi gramofon.

Ovaj sve popularniji retro glazbeni uređaj jednostavnog dizajna, čistih i oštrih linija, dio je OBEGRÄNSAD kolekcije koja će osim gramofona nuditi i drveni stol sa stalcima za zvučnike te fotelju. 

Za sada se zna da će gramofon imati ugrađeno pretpojačalo, imat će USB priključke, a radit će u kombinaciji s Eneby Bluettoth zvučnikom. 

Ovo su svi elementi OBEGRÄNSAD kolekcije:

Gramofon

IKEA već neko vrijeme ima kolekciju zvučnika koji se elegantno uklapaju u moderan namještaj, ali nikada dosad nije napravila gramofon. Ovo nije prvi put da je IKEA pokušala proizvesti ovaj uređaj za reprodukciju glazbe, ali je prethodni pokušaj propao zbog strogih zahtjeva dizajna i dodatnih troškova, sve dok ga nisu dizajnirali kao dio kolekcije OBEGRÄNSAD. Ovaj gramofon napaja se jednostavnom USB vezom i može se spojiti na vanjski zvučnik pomoću RCA priključaka integriranih u jedinicu.

“Prije susreta sa Swedish House Mafiom odlučili smo da se nećemo previše baviti elektronikom zbog izazova koje oni predstavljaju. Ali onda je jedan od momaka iz benda počeo pričati o izradi gramofona, i odjednom sam zaboravila sve o čemu smo razgovarali”, prisjeća se Carmen Stoicescu, inženjerka dizajna proizvoda u IKEA-i i dodaje: "Sjećam se da je Axwell rekao: 'Zar ne bi bilo super da možete kupiti gramofon na poklon prijatelju?'"

 | Autor: IKEA IKEA

Stol

Stol OBEGRÄNSAD pažljivo je dizajniran da se sjajno slaže s gramofonom i dodatnim zvučnikom s fokusom na optimizaciju rasporeda opreme. Stalci uključeni uz stol podići će zvučnike do razine uha za jasniji zvuk s manje izobličenja; tu je i polica na izvlačenje na koju se možete smjestiti dodatna oprema.

 | Autor: IKEA IKEA

 | Autor: IKEA IKEA

Fotelja

OBEGRÄNSAD fotelja "predstavlja savršenu ravnotežu oblika i funkcije koja je bitna za ovu suradnju." Minimalistički dizajn spaja funkcionalnost i udobnost za stvaranje opuštajućeg okruženja za uživanje u glazbi kod kuće. Podesivi remeni omogućit će prilagodljivu razinu udobnosti.

 | Autor: IKEA IKEA

 | Autor: IKEA IKEA

Photo: IKEA

Komentari 0