Life&style

IKEA i Designer Outlet Croatia donirali zaštitnu opremu u vrijednosti većoj od 4 milijuna kuna

  • 1.121.600 komada zaštitne opreme - haljina, maski i vizira stigli su 174 ustanove i neprofitne organizacije - staračke domove, vrtiće, osnovne škole, zdravstvene institucije...
  • Donaciju vrijednu 4,16 milijuna kuna osigurali su IKEA i Designer Outlet Croatia u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA

Tvrtka IKEA i Designer Outlet Croatia u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA predali su donaciju vrijednu 4,16 milijuna kuna, a u kojoj su prikupili 1.121.600 komada zaštitne opreme - haljina, maski i vizira za 174 ustanove i neprofitne organizacije. Zaklada SOLIDARNA pobrinula se da donacija stigne do 70 staračkih domova, 79 vrtića, dva centra za rehabilitaciju, centar za autizam, tri osnovne škole, ali i za četiri neprofitne organizacije koje rade na saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Donacija zaštitne opreme stigla je i do zdravstvenih institucija - neuropsihijatrijske bolnice, opće bolnice, šest domova zdravlja, šest zavoda za hitnu medicinu te zavoda za javno zdravstvo.

„IKEA uvijek nastoji odgovoriti na potrebe ljudi u zajednici u kojoj posluje i unaprijediti njihove živote. Raduje nas što ovom donacijom možemo pomoći ranjivim skupinama diljem Hrvatske i, u suradnji s partnerima, podržati ih pružanjem zaštitne opreme tijekom ovog teškog razdoblja izazvanog pandemijom”, istaknuo je Aldo Lele, menadžer za održivost IKEA Jugoistočna Europa.

 | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka „Za Zakladu SOLIDARNA koordinacija ove dalekosežne akcije predstavljala je veliku odgovornost te srdačno zahvaljujemo tvrtki IKEA na iskazanom povjerenju. Riječ je o vrlo složenoj akciji koja je trajala nekoliko mjeseci te bih stoga htjela zahvaliti i Atlantic Grupi d.d. koja nam je velikodušno ustupila skladišni prostor, kao i tvrtki INSAKO d.o.o. za odličnu poslovnu suradnju na distribuciji donacije. Hvala svima koji nam pomažu u stvaranju solidarne zajednice”, istaknula je Marina Škrabalo, direktorica Zaklade SOLIDARNA.

 | Autor: Pr/Foodballerka Pr/Foodballerka

Od izbijanja pandemije, IKEA i Designer Outlet Croatia ostvarili su nekoliko donacija u Hrvatskoj kako bi podržali najpotrebitije. Tako je donirano više od 1,55 milijuna kuna za pomoć zajednici, i to zdravstvenim institucijama na početku pandemije; Fondu 5,5 kojim upravlja Zaklada Solidarna za pomoć sugrađanima pogođenima potresom u Zagrebu; te za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom. Naime, uređene su tri lokacije na kojima djeluje Autonomna ženska kuća Zagreb - sklonište i savjetovalište u Zagrebu te sigurna kuća na Braču.

Time se ukupan iznos donacije IKEA branda od početka pandemije penje na više od 5,7 milijuna kuna.

Photo: Pr/Foodballerka

Komentari 0