Life&style
Dvorac Gredič

Ideja za vikend: oko 2 sata vožnje od Zagreba nalazi se dvorac Gredič u kojem ćeš se osjećati - kraljevski

  • Uživancija u srednjovjekovnom dvorcu, fino iće i piće, osjećaj kao da si princeza?
  • Pa, to i nije nemoguće! Pa čak nije niti toliko skupo, dapače, a nije ni tako daleko
  • Riječ je o dvorcu, hotelu, restauraciji i vinoteki Gredič, u susjednoj Sloveniji

Razmišljaš o izletu za vikend? Zašto ne bi otišla na mjesto gdje ćeš doista osjećati poput princeze? Smještaj je u dvorcu, a popratna usluga doista je sjajna – dapače, kraljevska. 

Ako tražiš uistinu originalan smještaj i provod, onda te dvorac Gredič, jedinstveni objekt u srcu vinorodnih goriških brda, neće razočarati. Riječ je o mjestu kojeg krase prekrasni panoramski pogledi koji gostima pružaju niz mogućnosti za opuštanje i odmak od svakodnevnih briga.

Impresivni slovenski dvorac Gredič sagrađen je prije oko 400 godina, a potpuno je renoviran 2012. godine, zadržavši svoj povijesni šarm. Dvorac Gredič nalazi se u regiji s bogatom vinskom i kulinarskom tradicijom te mješavinom alpskih i mediteranskih utjecaja. Pogled mu je usmjeren prema moru na jugu, a leđa mu krijepe brda i snijegom okupani alpski vrhovi u daljini.

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič  | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Dvorac Gredič priča priču o mjestu, zemlji i njezinim vinima, hrani i ljudima. Gredič je idilično mjesto za provođenje odmora i uživanje u romantičnoj večeri, kao i za održavanje raznih događanja. Lokacija je lako dostupna i nudi intiman boravak. Nećeš biti u gužvi, jer ima sedam soba i apartmana te nudi privatnost, mir i udobnost u ambijentu koji će te očarati. 

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič  | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Povijest Grediča

Malo je poznatih i provjerenih podataka o dvorcu-vili Gredič, ali većina se odnosi na 19. stoljeće. Relativno čvrsti dokazi su da je dvorac na ovom mjestu stajao još 1774. godine, što je vidljivo u neposrednoj okolici: u kamenu je ugrađena kapelica paladijanskog stila, koja se nalazi uz niz gospodarskih zgrada, među kojima su bile i kuće kolonista, neka vrsta obrambenog zida okružuje dvorac u polukrugu.

Možda vas zanima Prodaje se ova doista jedinstvena kuća - izgrađena je od tisuća staklenih boca Rubrika Life&style Life&style

Zgrada, nazvana Villa Codelli, po obitelji Codelli, stoji na malom brežuljku i odaje dojam antičkog naselja. Stambena zgrada otvara se prema dolini okruglom ugaonom kulom. Kula je toliko uska i vitka da ima mjesta samo za stubište. Pod krovom je opasana kamenim konzolnim vijencem, karakterističnim za venecijansku arhitekturu 17. stoljeća.

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Sam oblik kule upućuje na mogućnost da je građevina izgrađena već u 16. stoljeću, jer konzolni vijenac jasnije sažima stvarnu obrambenu namjenu ovog arhitektonskog elementa. 

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Vrhunsko gastronomsko putovanje

Tamošnja netaknuta priroda nudi neiscrpan izvor inspiracije pri pripremanju raznih kulinarskih doživljaja. Nježni mediteranski utjecaji susreću se s jakim kontinentalnim okusima, a disciplinirana austrijska tradicija isprepliće se s živahnom talijanskom kreativnošću i bogatom slovenskom baštinom.

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Gredičevi tanjuri odražavaju vrijednosti isklesane iz ljubavi prema kuhanju, poštivanju korijena, lokalnih običaja i tradicije, odgovornosti prema prirodi i izvrsnosti u pripremi. Možeš birati između jelovnika u pet sljedova koji te vode od šume do tamošnjih vinograda, kroz interpretaciju morskih dubina ili u mozaike skrivenih vrtova. Ali, također se možeš prepustiti tamošnjem kuharu da te inspirira.

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič  | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

U Grediču su dobili Michelinovu preporuku 2022. godine za svoju osebujnu kuhinju. Gredičeva jela, vrsnog kuhara Mitje Humara i cijelog tima, prepoznata su kao iznimna, a istaknuta je i vrhunska vinska selekcija najboljih slovenskih i talijanskih vina. 

Smještaj u Grediču

Hotel Gredič nudi intiman i luksuzan smještaj u sedam soba. Pogled na slikoviti krajolik, sa svim dodatnim uslugama na najvišoj razini - sve će te to potaknuti na predah od svakodnevnih obaveza te na potpuno opuštanje. Hotel Gredič nudi četiri dvokrevetne sobe, dva junior apartmana i jedan master apartman.

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Vinoteka Gredič spaja dašak tradicije, elegancije i harmonije te je izuzetno mjesto za kušanje bogate kolekcije vina u društvu najmilijih.  

 | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič  | Autor: PR PR Foto: PR, dvorac Gredič

Smještaj košta od 137 pa do 460 eura, ovisno o broju osoba i dodatnim sadržajima. 

Možda vas zanima Nova Saksova robna kuća na Beverly Hillsu izgleda nestvarno: Oh, da je ovako ušminkati predivan prostor Name Rubrika Life&style Life&style
Photo: PR
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    treba posjetiti