- Jednostavan čokoladni recept za čiju ti izvedbu ne treba puno pripreme
- Oduševit će i one koji nisu ljubitelji klasične verzije talijanskog deserta
- Jesi li znala da panna cotta na talijanskom znači kuhana krema?!
Panna cotta je jednostavan desert koji potječe iz Italije, a obožavaju ga sladokusci diljem svijeta. Inače, panna cotta bi u prijevodu bila kuhana krema pa joj je i samim time tekstura nalik na puding. Ono što taj desert čini posebnim je preljev od malina koji ide preko kreme. Ako nisi ljubiteljica ovog deserta, možda promijeniš mišljenje ako mu daš mu šansu u čokoladnoj verziji. Možda već ovaj vikend, što kažeš?!
Sastojci:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 2, 5 decilitra mlijeka
- 2, 5 decilitra vrhnja za šlag
- 5 žumanjaka
- 120 grama šećera
- 1 žlica gustina
- 1 vrećica želatine u prahu
- 4 žlice vode
Priprema:
-
U posudi izmiješaj razlomljenu čokoladu za kuhanje, mlijeko i vrhnje za šlag. Zatim neka se kuha na pari uz stalo miješanje dok ne dobiješ glatku i sjedinjenu smjesu.
-
U drugoj posudi mikserom promiješaj žumanjke, šećer i gustin tako da dobiješ glatku kremu žute boje.
-
U zasebnoj zdjelici prelij želatinu s četiri žlice vode i pusti da nabubri.
-
U čokoladnu kremu koju si prvo napravila, pomiješaj drugu, žutu kremu te dodaj želatin koji je nabubrio te tu smjesu ostavi na srednjoj temperaturi da provrije. Zatim uz neprestano miješanje kuhaj još 2 minute.
-
Kalupe u kojima želiš posluživati namoči hladnom vodom prije nego u njih usipaš čokoladnu smjesu. Ostavi u frižideru da se ohladi i malo stvrdne.
-
Nakon što se ohladi, ukusan recept je spreman za posluživanje.
Dodatni savjet:
Ovaj ukusan desert možeš ukrasiti šlagom, naribanom čokoladom, raznim voćem ili što god ti se čini da bi moglo odgovarati.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.