- Topli sendvič sa sirom ili grilled cheese klasik je u kojem možeš uživati u svako doba dana
- Uz minimalan trud možeš dobiti ukusan zalogaj koji u ovo ljetno doba funkcionira i kao pravi ručak
- A svi volImo taj fini okus rastopljenog sira i hrskavi kruh..., kaže missGASTRO
Grilled cheese, odnosno topli sendvič sa sirom, jedna je od naših najdražih opcija ne samo za brunch, nego i za cjelovit ručak ljeti kad nam odgovara laganija hrana. A i ne da nam se previše znojiti u kuhinji... Stoga, predlažemo da se počastiš odličnom verzijom sa špinatom, mozzarellom i feta sirom. Poslužit će i kao brzinski ručak ili večera, ali i kao comfort food u bilo koje doba dana.
Količina je dovoljna za dva topla sendviča, a priprema će ti oduzeti najviše 15 minuta. Dobar tek!
Sastojci:
• 4 kriške kruha ili tosta
• ½ žlice maslinovog ulja
• 1 režanj češnjaka
• 100 g špinata
• 100 g naribane mozzarelle
• 1 mala rajčica
• Sol, papar
Priprema:
1. Sitno nasjeckaj češnjak pa ga pirjaj kratko na maslinovom ulju. Kad omekša, dodaj špinat pa pričekaj da ispari tekućina, otprilike pet minuta. Posoli i popapri po ukusu.
2. Na dvije kriške kruha podijeli sir i pripremljeni špinat, dodaj tanke kriške rajčice, poklopi s preostale dvije kriške i stavi na zagrijanu tavicu. Za još bolji okus i miris ubaci i peci na maslacu.
3. Pritisni sendviče drugom tavicom ili nekom težom daskom i peci ih nekoliko minuta sa svake strane, sve dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
P.S. Po želji ubaci koj listić svježeg bosiljka ili rikole u sendvič, okus će biti još raskošniji!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.