Life&style
Stope procjepljenosti prema horoskopskom znaku

I o tome govori horoskop?? Koji znakovi se najviše cijepe protiv COVID-a, a koji najmanje?

  • Stope cijepljenja protiv COVID-19 dramatično se razlikuju prema astrološkim znakovima
  • Lavovi su na vrhu popisa, a škorpioni na dnu, tvrdi The Salt Lake Tribune
  • Na kojem je mjestu tvoj horoskopski znak?

Odjel za zdravstvo okruga Salt Lake izračunao je stope procijepljenosti na temelju anonimno uzetih datuma rođenja iz regionalnih podataka o cijepljenju, a zatim usporedio te brojke s nacionalnim procjenama za cjelokupnu populaciju koju predstavlja svaki znak. 

„Sada kada Merkur nije retrogradan, jednostavno ćemo ovo ostaviti... (i da, ovo se temelji na podacima)“, napisalo je tamošnje Ministarstvo zdravlja u objavi na Twitteru. „Cjepivo protiv COVID-19 podupire znanost i na njega ni na koji način ne utječu horoskopi“, nastavio je odjel. „Ali, Škorpioni!“

Prema grafikonu, 70% onih sa znakom lava je potpuno cijepljeno, a slijede vodenjaci sa 67%, te ovan i strijelac oba po 59%. Ostali znakovi kreću se od 58% do 50%, u silaznom redoslijedu: rak, bik, blizanci, vaga, ribe, jarac i djevica. Škorpion je na dnu liste, sa 46% potpuno cijepljenih.

Značajno je da su tri od prva četiri znaka elementarni vatreni znakovi, primijetio je Salt Lake Tribune. „Mi smo uspješni“, rekao je za novine Jeff Eason, ovan po horoskopu i voditelj ureda za zdravlje stanovništva i informatiku odjela, koji je napravio analizu.

via GIPHY

Objava Ministarstva zdravlja izazvala je pozitivne i negativne povratne informacije na društvenim mrežama, pri čemu su neki razmišljali o sklonostima vlastitih znakova, a drugi su se potpuno rugali astrologiji. „Ono što zapravo radimo je pronalaženje novih i drugačijih načina da potaknemo zajednicu da priča o cijepljenju kada postoji zamor u vezi ove teme”, napisao je odjel u komentarima. Raspon stopa cijepljenja u početku je bio širok, rekao je Eason za Salt Lake Tribune. Ali, napomenuo je da bi se razlika „mogla svesti na nazivnike“.

Možda vas zanima Horoskopska top lista: Svi znakovi rangirani od najvećih ljenjivaca do neumornih radilica Rubrika Life&style Life&style

Stopa cijepljenja svakog znaka rangirana je gotovo točno obrnuto u odnosu na njegov udio u ukupnoj populaciji, izvijestile su novine. Škorpioni i djevice čine 9,4% i 9,3% populacije u SAD-u., u usporedbi sa 7,1% za lavove i 6,3% za vodenjake.

Da je 12 astroloških znakova ravnomjernije raspoređeno u okrugu Salt Lake nego na nacionalnoj razini, rekao je Eason, raspon stopa cijepljenja ne bi bio tako širok kao što pokazuje analiza. „Očito nije superznanstveno jer govorimo o astrologiji“, rekao je za novine Nicholas Rupp, glasnogovornik zdravstvenog odjela i cijepljeni škorpion.

via GIPHY

Ipak, dužnosnici Ministarstva zdravstva željeli su napraviti analizu kao zabavan način da započnu razgovore i promoviraju cijepljenje. Oko 59% stanovnika okruga Salt Lake u potpunosti je cijepljeno, a oko 54% stanovnika Utaha potpuno je cijepljeno. „Umorili smo se od slanja poruka oko cjepiva“, rekao je Rupp.

Photo: Shutterstock

Komentari 0