Life&style

Uz ove savjete sve će mlade mame zablistati!

Biti mama je najljepši i najodgovorniji posao na svijetu u kojemu je najvažnije da je žena zadovoljna i sretna. Donosimo ti pet trikova uz pomoć kojih ćeš zasjati u svom najboljem izdanju

Majčinstvo je istovremeno predivan i vrlo zahtjevan posao koji iziskuje maksimalnu posvećenost. Međutim, da bi bile uspješne u svemu što rade, za žene je vrlo važno da se posvete sebi, svom zdravlju, ali i fizičkom izgledu. Kako bi to učinila na najjednostavniji način, slijedi naših pet savjeta uz koje ćeš biti zadovoljnija i ispunjenija i tako svojoj obitelji posvetiti maksimum brige i pažnje. Donosimo ih u nastavku:

1. Polako ubaci fizičku aktivnost u svoju svakodnevicu

Povratak na tjelesnu težinu koju si imala prije trudnoće nije ni malo lak ni jednostavan zadatak, posebno ako si u tih devet mjeseci dobila preko 15 kilograma. Međutim, to nije razlog za paniku. Vraćanje u staru formu itekako je moguće, ali se neće dogoditi preko noći. Za početak, najvažnije je kombinirati uravnoteženu prehranu, a potom polako ubacivati i fizičku aktivnost u svoju svakodnevicu. Ako si rodila prirodnim putem možeš početi vježbati već nakon šest tjedana, ako si imala carski rez pričekaj osam do 12 tjedana, a vježbanje u potpunosti izbjegavaj ako si bolesna i ako ti to savjetuje liječnik. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Promijeni frizuru

Rođenje djeteta je bez sumnje jedan od najemotivnijih događaja u životu, ali i razdoblje velikih životnih promjena - što psiholoških, što tjelesnih. A upravo u tjelesnim promjenama (strijama, višku kilograma, opadanju kose...) leži razlog zbog kojega brojne mame odustaju od brige za vlastiti izgled i dovode se do granica zapuštenosti. Ako si i ti jedna od njih, krajnje je vrijeme da to promijeniš. Idealnu figuru nećeš postići odmah, ali uvijek možeš poraditi na drugim stvarima. Jedna od njih svakako je promjena frizure koja će popraviti tvoj izgled i u trenu podići tvoje samopouzdanje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Odaberi pravo donje rublje i jaaako dobar steznik

Osjetljivo tijelo tijekom trudnoće i nakon poroda zahtjeva najmekše i najudobnije materijale pa je vrlo bitno odabrati idealno donje rublje uz koje ćeš se osjećati ugodno. I naravno, neizostavni steznik! Srećom, na našem domaćem tržištu dostupan je čitavi program trudničkog i dojiljačkog steznog donjeg rublja koji će ti olakšati potragu. Naći ćeš ga pod nazivom "Anita Maternity", a ono što ovaj hrvatski brend izdvaja od drugih je to što svoje komade prave od prozračnih i testiranih materijala koji su najsličniji našoj koži po pH-u pa su nježan i udoban osjećaj zagarantirani. Stezno rublje prikriva sitne nedostatke, ističe struk, oblikuje stražnjicu i izravnava trbuh. Osim toga, izrađeno je bez šavova ili s gotovo nevidljivim šavovima zbog kojih će tvoja ženstvena figura izgledati besprijekorno. Nema na čemu!

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

4. Počni piti dovoljno vode

Voda čini čuda za naš organizam, a prema riječima stručnjaka, najmanje dvije litre vode na dan recept je za zdravlje i ljepotu. Naime, voda čisti organizam iznutra, pomaže u stvaranju  novih stanica, sprječava debljanje, zaustavlja glavobolju i liječi neke infekcije. Uz sve to, ispijanje dovoljne količine vode pozitivno će utjecati na tvoju kožu i kosu tako što će ih učiniti ljepšim i elastičnijim. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Pronađi svojih pet minuta u danu

Svatko treba vremena za sebe, pa tako i mame novorođenčadi. Stoga je važno da imaš na umu da tvoja dužnost nije samo briga o djetetu, već i briga o sebi kako bi mogla najbolje ispuniti svoju roditeljsku ulogu. Brinuti o sebi i pronaći svojih "pet minuta" nije uvijek lako, ali je izvedivo uz dobru organizaciju. Pa, što čekaš? Pronađi ih već danas i posjeti kozmetičarku, dogovori kavu s prijateljicama, šoping ili kino -  i, vjeruj nam, osjećat ćeš se odlično.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Getty Images