Life&style 14. rujna 2012.

Hrvatska premijera predstavlje "Crossings" u Zajcu

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca premijerno će, u srijedu, 19. rujna 2012. u 20.00 sati, biti izvedena predstava 'Crossings'. Nastala u produkciji riječkog Trafika i The Necessary Stagea iz Singapura te koprodukciji riječkog HNK-a i Esplanade – Theatres on the Bay, kao dio programa The Studios (Singapur), predstava je to koja multidisciplinarnom suradnjom umjetnika iz Hrvatske i Singapura istražuje suživot, razumijevanje i miješanje različitih kultura.

Istodobno propituje teme kao što su pitanje  doma, domovine i pripadanja, a istražuje multikulturalizam, te sličnosti i razlike između dviju zemalja/gradova. Naime, živost lučkih gradova Singapura i Rijeke nadahnuće je i dijalog za umjetnike kroz konfrontaciju žive izvedbe sa zvukom i multimedijalnim krajolikom.

Ukratko, nastao nizom kulturnih razmjena, radionica i improvizacija, 'Crossings' propituje temeljna pitanja koja nas suočavaju s nama samima i pitanjem opstajanja u današnjem globalnom selu.

 | Autor: Kolektiv predstave čine izvođači Chuang Xiu'er, Sharda Harrison, Edvin Liverić, Najib Soiman i Žak Valenta, redatelj Alvin Tan, skladatelj i izvođač Josip Maršić, oblikovatelj zvuka Bani Haykal, oblikovateljica videa i digitalne obrade Ana Jurčić, scenograf Vincent Lim, dramaturg Haresh Sharma i multimedijalni umjetnik Loo Zihan.

Predstavu su potpomogli Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za kulturu, Ministarstvo kulture RH,  Primorsko- goranska županija, National Arts Council Singapore i  Singapore Internationale Foundation.

 | Autor: Singapursku premijeru predstava je doživjela u Teatru Esplanade “The Studio season” 16. kolovoza 2012. te reprizne izvedbe 17., 18. i 19. kolovoza. Nakon hrvatske premijere, u Rijeci slijede i dvije reprize u četvrtak, 20. rujna (u 19h i 21h).

Što nas povezuje jedne s drugima, te kako cijenimo i prihvaćamo naše različitosti? Provjerite u riječkom “Zajcu” i predstavi “Crossings”! Ulaznice u prodaji na blagajni Kazališta od 9.00 do 13.00 te od 17.00 do 19.00 sati, subotom od 9 do 13 sati.

Komentari 0