Life&style

Hrvatska junakinja osvojila je olimpijsko zlato i pokazala tetovažu koja joj više nikad neće trebati

  • Matea Jelić na spektakularan način osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju
  • 23-godišnja djevojka iz Knina oduševila je Hrvatsku, a u olimpijskom selu zapjevali su im ostali hrvatski sportaši
  • Matea je pokazala i tetovažu koja joj nakon ovog najvećeg postignuća za jednog sportaša ipak više neće trebati

Hrvatska olimpijska junakinja, fantastična djevojka iz Knina, Matea Jelić, danas je top tema u našoj državi. Nakon što je u dramatičnoj završnici finalne borbe u taekwondou pobijedila Britanku Lauren Williams, osvojila je prvo hrvatsko zlato u Tokiju i ostvarila je svoj san. Svaki sportaš od malih nogu sanja o tom trenutku, o pobjedi na Olimpijskim igrama i zlatnoj medalji. I upravo se taj san jučer ostvario 23-godišnjoj Kninjanki. Kada su je sa 16 godina, kada je postala svjetska juniorska prvakinja, upitali što joj je najveći san, Matea je ispalila kao iz topa:

"Želim otići na Olimpijske igre i uzeti medalju".

I ne samo da je uzela medalju, već je u nevjerojatnom preokretu u posljednjih 10 sekundi finala, uzela najsjajnije odličje, ono što je vrhunac za svakog sportaša na svijetu - olimpijsko zlato.

Prije nekoliko godina je za potrebe fotografiranja posudila zlatnu olimpijsku medalju od Srpkinje Milice Mandić, koja je zlato osvojila u Londonu 2012. Sada više ne mora od nikoga posuđivati. Zlatna olimpijska medalja je njezina. Zauvijek.

A zanimljiva je i njezina tetovaža na lijevoj ruci. Piše "Until I win", odnosno u prijevodu s engleskog "Dok ne pobijedim".

Zanimljiva je simbolika fotografije - pogled na tetovažu, dok u istoj ruci drži zlatnu olimpijsku medalju. Poruka je više nego jasna. A čini se da je i tetovaža sada suvišna. Ili će joj možda biti dodatna motivacija i u idućim nastupima, prvenstvima, Olimpijskim igrama...

 | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili Inače, Matea Jelić dolazi iz splitskog taekwondo kluba Marjan, koji je prošle godine proslavio 20 godina rada, a doista se imaju čime pohvaliti u ta dva desetljeća. Ne samo da su osvojili tri olimpijske medalje, već ukupno imaju čak 75 medalja sa velikih natjecanja, koje osim Oimpijskih igara uključuju i europska i svjetska prvenstva.

 

Inače, ostali hrvatski olimpijci priredili su doček za dvoje osvajača medalja u taakwondou, Mateu Jelić i Tonija Kanaeta, koji je osvojio broncu u kategoriji do 80 kilograma. Zbog rigoroznih mjera nije to smjelo biti ništa spektakularno, ali se ipak malo proslavilo u olimpijskom selu. Osvajači medalja dobili su dvije torte, a malo se i zapjevalo među hrvatskim sportašima.

 | Autor: Instagram@lejla.fili Instagram@lejla.fili

Photo: Pixsell

Komentari 0