Life&style

Gubitak kose nakon kemoterapije utječe na samopouzdanje, za oporavak je bitna podrška stručnjaka

Koliko kosa utječe na osjećaj identiteta, najbolje govori izreka „bad hair day“. Upravo je osjećaj, zadovoljstva, snage, samopouzdanja i optimizma jedan od važnih čimbenika u procesu oporavka brojnih žena koje se liječe od raka dojke te nakon medicinskih zahvata i zračenja ili kemoterapije ulaze u fazu oporavka u kojoj je emotivno-psihološko stanje izuzetno bitno. 

Iako estetski doživljaj ne zvuči kao najvažniji u procesu liječenja raka dojke, iz udruge Marra Altrui ističu kako je često šok zbog fizičkih, odnosno, estetskih promjena na tijelu ženama velik problem. Zato se udruga Marra Altrui i ovog listopada pridružuje obilježavanju listopada kao mjeseca borbe protiv raka dojke te će donatorskom večerom prikupljati sredstva za pomoć oboljelima. 

Njihov rad ove godine podržava i brand za njegu kose Kevin Murphy koji već godinama pruža podršku udrugama i inicijativama za borbu protiv raka dojke, a posebno se ponosi formulom i prirodnim svojstvima proizvoda koji se preporučuju za njegu kose u najosjetljivijim situacijama, čak i prilikom ponovnog rasta kose nakon kemoterapije. 

 | Autor:

Savjeti za njegu kose nakon liječenja

„Mnoge žene u procesu oporavka dolaze k nama po savjet jer ih zanima kako i s kojim proizvodima njegovati kosu. Naime, nova mlada kosa koja raste nakon liječenja ima drugačiju teksturu i drugačije se ponaša. Pritom, u toj fazi kosa i vlasište traže izuzetno nježne tretmane s prirodnim sastojcima, a to je ono što je esencija svakog Kevin Murphy proizvoda. S obzirom na brojne edukacije koje smo prošli, jako nam je drago da će naš salon Fabula de Forma zajedno s udrugom Marra Altrui ponuditi ženama pomoć, savjet i podršku u onome što im je jako važno, a to je vraćanje osjećaja sigurnosti, zadovoljstva i samopouzdanja“, izjavila je Katica Topčić, dugogodišnja edukatorica i kreativna direktorica Kevin Murphyja u Hrvatskoj. 

Cijelog listopada traje akcija u kojoj se dio od prodaje pink Kevin Murphy proizvoda prikuplja za borbu protiv raka dojke. U sklopu podrške oboljelima, osim financijske donacije udruzi Marra Altrui, Fabula de Forma će pružiti podršku ženama koje se nose s ovim problemom u vidu savjetovanja, oblikovanja frizure te njege. 

 | Autor:

Sinergija emocije, umjetnosti i altruizma

„Mi smo jako ponosni na ovu suradnju upravo zato što smo i mi usmjerili svoj rad na potporu ženama koja im vraća samopouzdanje. Naravno da je u tom procesu liječenja bitan svaki oblik podrške, no često se taj estetski problem zanemaruje, odnosno umanjuje se njegova važnost. A onima koji se s tim susreću, ovo je jako važna stvar jer utječe na njihov osjećaj zadovoljstva. Naše djelovanje je sinergija emocija, umjetnosti i altruizma. Dotaknuta je prirodnost i ljepota žene kroz procese liječenja, a naše djelovanje je umjetnost koja krasi i podiže fizičku i mentalnu snagu naših korisnica“, istaknula je Marija Butković, predsjednica Udruge koju je osnovala 2014. kao poveznicu između medicine i estetike. 

Tretmanom 3D repigmentacije areola i mamila, postiže se prirodan izgled grudi koristeći različite tehnike i kombinacije boja. Na ovaj način udruga pruža poticaj korisnicama da se tijekom i nakon bolesti što cjelovitije vrate svojim privatnim i profesionalnim životnim ulogama. 

 | Autor:

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0