Life&style

Gubitak djeteta – jedan otac naslikao je svoju tugu

Kad su fotograf i ilustrator Curtis Wiklund i njegova supruga doznali da će izgubiti dijete, srušio im se svijet. Curtis je naslikao nevjerojatnu sliku koja tjera suze na oči…

Izgubiti vlastito dijete je iskustvo koje se ne može opisati. Mnogi se s time pokušavaju pomiriti u tišini i jako malo pričaju o toj temi. Javno pokazati svoju tugu? Za mnoge je to nezamislivo. 

Fotograf i ilustrator Curtis Wiklund i njegova supruga nažalost su izgubili dijete te su se morali suočiti s nevjerojatnom tugom. Curtis se na svoj osobit način odlučio nositi s tugovanjem: naslikao je sliku koja će dirnuti svakog promatrača. Sliku koja pokazuje par kratko nakon što su dobili dijagnozu i vijest da je njihovo treće dijete prestalo rasti i da se više ne čuju otkucaji srca. 

„To je dan kad smo saznali da smo izgubili dijete. Čudno je to ovako javno podijeliti, jer to je tiha, tajna stvar. Većina ne priča o tome. Nisam znao što drugo napraviti taj dan, pa sam naslikao ovu sliku. Čini mi se adekvatnije nego išta što bih mogao napisati. A podijelio sam je zato jer se nadam kako će svi koji su u sličnoj situaciji, koji jednako tako pate, znati da nisu sami.“ 

 

Miscarriage. close-up (wide shot in profile)

A post shared by Curtis Wiklund (@curtiswiklund) on

Dirljive riječi oca trebale bi ohrabriti parove koji prolaze sličnu sudbinu. A to mu je očito uspjelo: u komentarima uz sliku – koja pokazuje par na parkiralištu bolnice kako se grle i plaču – mnogi su napisali kako im je ta scena poznata i kako su se jednako tako osjećali. Također su zahvalni na riječima umjetnika te žele paru puno snage. 

Nadamo se kako će Curtis i njegova supruga vrlo brzo opet imati puno razloga za smijeh – i želimo svima koji prolaze kroz ovako teške trenutke – puno snage! 

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0