Life&style
Mjesta iz Disneyjevih filmova

Gradovi u kojima ćeš se osjećati kao u Disneyjevom filmu - bili su inspiracija za slavne crtiće

  • 'Aladin', 'Trnoružica', 'Ljepotica i zvijer' – svi volimo Disneyjeve filmove! 
  • Kako bi bilo lijepo uroniti u taj svijet bajki… A ideja nije toliko nevjerojatna
  • Naime, mnoge Disneyjeve lokacije inspirirane stvarnim mjestima koja možeš posjetiti

Neka mjesta u Disneyjevim filmovima doista su inspirirana stvarnim mjestima i gradovima koji su odgovarali zamislima filmaša. Otkrit ćemo ti gdje možeš pronaći neke od tih doista bajkovitih gradova.

'Encanto: Naš čarobni svijet' – Kartagena, Kolumbija

Za Kartagenu u Kolumbiji kažu da je, između ostalog, inspirirala grad u crtiću 'Encanto: Naš čarobni svijet', a osobito njegove šarene kuće. Na ulicama ima i puno balkona ukrašenih cvijećem kao u „Casiti“, kući obitelji Madrigal. „Razgovarali smo s kolumbijskim arhitektima koji su nam dali puno dobrih informacija o izgradnji ovih kuća. Između ostalog, saznali smo da postoji mnogo haciendi u regiji kave koje imaju unutarnje i vanjske prostore zbog tamošnjeg vremena“ izjavila je Lorelay Bové, pomoćnica dizajnera produkcije. U maštoviti gradski krajolik uklopljene su i tradicionalne kuće iz Barichare i Salenta.

'Encanto: Naš čarobni svijet' – Caño Cristales, Kolumbija

Priroda u „Encantu", primjerice, inspirirana je dolinom Cocora - gdje voštana palma, nacionalno drvo, raste do 60 metara visoko - i rijekom Caño Cristales, također poznatom kao „tekuća duga“. Potonja teče kroz nacionalni park Serranía de la Macarena.

Možda vas zanima Našli smo cool boutique apartmane na Airbnb-u i savršenu destinaciju za tvoje sljedeće putovanje Rubrika Life&style Life&style

'Ljepotica i zvijer' – Eguisheim, Francuska

Grad Eguisheim u Elzasu navodno je poslužio kao predložak za Bellino selo. Smatra se jednim od najljepših sela u Francuskoj. Srednjovjekovni štih i prekrasna arhitektura čine Eguisheim popularnim među turistima. Za gradove Kaysersberg i Turckheim, također u Alsaceu, također se kaže da su igrali važnu ulogu u inspiraciji za film.

Bellino mjesto – Conques, Francuska

Također je bio važan i grad Conques koji se nalazi u departmanu Aveyron. Međutim, neka njemačka mjesta također su mogla utjecati na izgled Bellinog sela.

'Mulan' – Peking, Kina

„Zabranjeni grad“ je carska palača u Pekingu. Impresivan kompleks leži iza zidova visokih 10 metara. Kompleks je dugačak 960 metara i na njemu se nalazi 890 palača sa 8886 soba. Naziv „Zabranjeni grad“ dolazi od činjenice da je prije samo vladajući car imao pristup tom kompleksu. Peking je također glavni grad Kine i star je više od 3000 godina. Ovdje posjetitelji svakako imaju što otkriti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InstaChina (@insta_china)

'Tri Caballerosa' – Salvador, Brazil

U filmu iz 1944. godine, „Tri Caballerosa", jedna pjesma govori, između ostalog, o državi Bahia. Tu se nalazi i Salvador, glavni grad države. Poznat je po portugalskoj kolonijalnoj arhitekturi, ali i po šarenim zgradama i velikim trgovima. Salvador se nalazi direktno na moru, na vrhu Zaljeva Svih Svetih.

'Princeza i žabac' – New Orleans, SAD

U Francuskoj četvrti (također poznatoj kao „Vieux Carré“) u New Orleansu, turisti se osjećaju kao da su prebačeni u prošlost. Okrug se nalazi u povijesnom starom gradu i oblikovalo ga je francusko i španjolsko kolonijalno doba. Sam grad je također najveći u državi Louisiani i nalazi se na ušću rijeke Mississippi. Uz izvrsnu domaću kuhinju, goste očekuju jazz i blues – baš kao u Disneyjevom filmu. Obavezno je, naravno, jelo Louisiana gumbo, koji je također Tianin specijalitet.

 | Autor: TripAdivsor TripAdivsor Foto: TripAdvisor, New Orleans

'Mačke iz visokog društva' – Pariz, Francuska

Mačka Duchesse i mačak O'Malley uživaju u pogledu na Pariz u filmu 'Mačke iz visokog društva' dok gledaju preko krovova. „Café de la Paix“, koji se može vidjeti u filmu, postoji i danas. Svečano je otvoren 1862. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by carine (@carina_ta_legao)

Možda vas zanima Ovo su odmarališta iz serije 'Bijeli lotus' - u koje bi prvo otputovala? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Expedia

Komentari 0