Life&style
Good Luck to you, Leo Grande

Good Luck to You, Leo Grande s Emmom Thompson kao učiteljicom u potrazi za seksom je top komedija 2022.

  • Good Luck to You, Leo Grande, film s Emmom Thompson svrstavaju u jednu od najboljih komedija 2022.
  • Talentirana i nagrađivana 63-godišnja glumica se u karijeri nikada do sada nije skinula za ulogu, no to je odlučila po prvi puta napraviti upravo za ovaj film. Što je bitno ne samo za ovaj film, već za čitavu industriju
  • Osim toga, radnja je koliko provokativna, toliko zabavna: Emma glumi udovicu i učiteljicu koja je u 55. godini u potrazi za dobrim seksom za što angažira tzv. seksualnog radnika po imenu Leo Grande (nedvosmisleno umjetničko ime)

Početkom ove godine na filmskom festivalu u Sundanceu prikazan je novi film Emme Thompson „Good Luck to You, Leo Grande“ i odmah osvojio srca gledatelj(ic)a. Film je u potpunosti 'ženski' - osim Emme u glavnoj ulozi, radnju je pisala Katy Brand, a film režirala Sophie Hyde. Pravo je to osvježenje u filmskoj industriji u kojoj ženske uloge uglavnom pišu muškarci koji ženu često svode na hodajući stereotip, a rijetko kada (čitaj nikada) odluče za glavni lik staviti glumicu u svojim šezdesetima jer - 'što će sa ženom koju ne mogu skinuti na ekranu'?

E pa Brand i Hyde su napravile upravo to - to jest 63-godišnja Emma Thompson je to napravila. Skinula se u 63. godini i time pokazala srednji prst Hollywoodu i njihovoj viziji žene u zrelim godinama.

Dvostruka oskarovka Emma Thompson prvi put se za ulogu skinula u 63. godini

Emma Thompson iza sebe ima bogatu glumačku i scenarističku karijeru na kojoj joj svatko u industriji može zavidjeti - iskušala se u brojnim različitim ulogama i žanrovima, a u svojoj 40-godišnjoj karijeri prikupila brojne prestižne nagrade, uključujući i dva Oscara - jedan za najbolju glavnu glumicu za film Howards End, a drugu za najbolji adaptirani scenarij za film Sense and Sensibility. Za razliku od mnogih poznatih i uspješnih glumica - Emma Thompson se nikada, ni sa 20, ni sa 30, ni sa 40 nije skinula za filmsku ulogu, i živi je dokaz da žena u ovom poslu može uspjeti čistim talentom i trudom, usprkos svemu što im se govori i nameće.

No, razlog zašto nam je Emma Thompson još draža je taj što se prvi put za ulogu odlučila skinuti u svojim ranim šezdesetima. Ovime kao da je pokazala srednji prst utabanim putevima filmske industrije i Hollywoodu koji oduvijek okreće glavu od golih ženskih tijela nakon njihove 35-e. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

U filmu Good Luck to You, Leo Grande, Emma glumi  udovicu i učiteljicu koja je cijelog života bila u vezi samo s jednim muškarcem, a sada je, u 55. godini, u potrazi za dobrim seksom. U razgovoru za Entertainment Weekly otvoreno je komentirala svoju golotinju u filmu rekavši: „Za mene je bilo vrlo izazovno pojaviti se gola u 62. godini“, izjavila je Emma Thompson koja u jednoj sceni filma stoji ispred ogledala te skine svu odjeću sa sebe. „Ne mislim da bih to prije mogla napraviti. S druge strane, godine u kojima sam sada čine taj potez iznimno izazovnim jer nismo navikli vidjeti na filmu tijelo koje nije računalno obrađeno“.

Topao, sadržajan i smiješan, ovaj film služi kao protuotrov zamornim ženskim portretima na koje smo navikli i sasvim je osvježavajuć. Premisa je jednostavna: umirovljenica Nancy (Emma Thompson) angažirala je seksualnog radnika po imenu Leo Grande (Daryl McCormack) kako bi ispunila želje koje su joj  većinu života bile uspavane. Film je u velikoj mjeri utemeljen na dijalozima, gotovo teatralan u svojoj intimnosti, a Thompson i McCormack u svojoj interakciji u potpunosti razotkrivaju sav raspon svog glumačkog talenta. Film progovara o ženi koja cijeli život živi po društveno prihvatljivim normama i pravilima koji se u konačnici kose s njenim istinskim željama i sirovim porivima koje odlučuje osloboditi po prvi puta u svojim 50-ima. 

Emma, Katie i Sophie nam donose jedno pravo filmsko osvježenje u ove vruće ljetne dane. Ovu seksualno pozitivnu komediju u kojoj seks za jednu noć vodi do neočekivane veze otprije nekoliko dana možemo gledati na streaming servisu Hulu (postoji besplatni 30-dnevi rok, ako nemaš Hulu), a vjerujemo da će se film u nekom trenutku pojaviti i na drugim servisima. 

Photo: Pr/ZaraHome

Komentari 0