Life&style
Sophie Turner

Glumica Sophie Turner gotovo je neprepoznatljiva u svojoj novoj ulozi u napetoj krimi seriji 'Joan'

  • Glumica Sophie Turner ima glavnu ulogu u novoj kriminalističkoj seriji 'Joan' snimanu za ITVX
  • Turner glumi ozloglašenu kradljivicu dragulja iz 1980-ih, a njena transformacija za ulogu je fantastična
  • Serija je snimana prema istinitoj priči i stvarnom liku, a otkrit ćemo ti sve što smo dosad doznali o 'Joan'

Glumica Sophie Tuner, zvijezda 'Igre prijestolja', bila je neprepoznatljiva dok je šetala ulicama Birminghama u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što se transformirala u naslovnu ulogu Joan Hannington za novu kriminalističku seriju 'Joan'. U seriji glumi stvarnu osobu iz osamdesetih godina, ozloglašenu kradljivicu dragulja, poznatu kao 'baka britanskog kriminalnog podzemlja'.

Smještena u London 1980-ih, serija prikazuje Joan kao odanu majku svoje šestogodišnje kćeri Kelly, dok je zarobljena u katastrofalnom braku s nasilnim kriminalcem po imenu Gary. Kad ih Gary ostavi, Joan zgrabi priliku da usvoji novi identitet kako bi stvorila novi život za sebe i Kelly. U scenama koje je Sophie snimila, njezin lik, Joan, viđen je kako posjećuje draguljarnicu u Londonu, gdje vjerojatno pregledava mjesto pripremajući se za jednu od svojih pljački.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Foto: Profimedia, Sophie Turner, serija 'Joan'

Snimanje serije od šest dijelova inspirirane stvarnim životom započelo je u svibnju u Kentu nakon što je projekt najavljen u studenom prošle godine. Nakon što je Sophie najavila odabir glumačke postave, izjavila je: „Tako sam uzbuđena što ću fascinantnu životnu priču Joan Hannington prikazati na ekranu u seriji 'Joan'.“

Serija 'Who is Erin Carter?' Možda vas zanima Od tvoraca 'Krune' stiže nova serija o britanskoj učiteljici u Barceloni koja skriva opasne tajne, izašao je trailer Rubrika Life&style Life&style

U stvarnom svijetu, kao i u seriji, Joan je ubrzo nakon toga upoznala trgovca antikvitetima Boisieja Hanningtona, lopova visoke klase. Preko njega je učvrstila svoje vještine prevarantice i kradljivice dragulja, te je također promijenila nekoliko puta drastično mijenjala izgled kako je ne bi uhvatili. Svota koju su ukrali mjerila se u milijunima, dok su pak živjeli u skromnom gradskom stanu sa svojim najbližima vodeći dvostruki život. 

Međutim, nije prošlo dugo prije nego što su ih sustigli njihovi kriminalni postupci, a serija 'Joan' zabilježit će njihov pad.

Zanimljivo je da je Joan i danas živa i pomogla je scenaristici Anni oko scenarija, odnosno, kako bi se stvarne činjenice realno pokazale u seriji. 

Uz Sophie Turner će u seriji također glumiti Frank Dillane, Kirsty J. Curtis, Gershwyn Eustache Jr., Laura Aikman i Alex Blake.

 | Autor: ITVX ITVX

Seriju je napisala hvaljena scenaristica Anna Symon, a režirao ju je Richard Laxton, dobitnik nagrade BAFTA, koji oživljava emotivnu i uzbudljivu priču. Symon je adaptirao priču iz memoara Joan Hannington iz 2004. godine, 'I Am What I Am: The True Story of Britain’s Most Notorious Jewel Thief'.

Serija 'Spolni odgoj' Možda vas zanima Prvi pogled na posljednju sezonu Netflixove serije 'Spolni odgoj', evo što znamo o novim epizodama Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0