Life&style

Giving Friday u dm-u za podršku djeci bez obitelji

Posjetite dm na popularni crni petak i darujte si najljepši poklon pomaganja drugima.

Krajem studenog milijuni ljudi diljem svijeta uzbuđeno se pripremaju za kupovinu, planiraju liste božićnih poklona i pretražuju najbolje trgovačke ponude kako bi spremno dočekali datum pokrenut američkom tradicijom, a usvojen globalno. Četvrti petak u studenom sada je već svima poznat kao „crni petak“, dan kada službeno počinje božićna shopping groznica. I dok je oduševljenje popustima i akcijama trgovačkih lanaca sasvim razumljivo, ponekad je potrebno zastati i zamisliti se nad obavljenom kupovinom i potrošenim novcem, razmisliti o onima manje sretnima koji nemaju privilegiju raskošnih poklona koji će ih dočekati ispod obiteljskog božićnog drvca. Blagdani su vrijeme kada slavimo obiteljske i prijateljske veze, uz puno zahvalnosti darivamo i čestitamo jedni drugima često citirajući uzrečicu: „Sretan Božić i nova godina svim ljudima dobre volje!“. Ove godine, dm poziva sve da pokažu dobru volju i pomognu najmlađim članovima našeg društva koji nemaju podršku obitelji i čiji blagdani nisu ispunjeni toplim obiteljskim druženjima, čvrstim roditeljskim zagrljajima i pomno odabranim darovima.

Planirate li obilazak trgovina u potrazi za najboljim popustima, pozivamo vas da posjetite dm prodavaonice i posvetite nekoliko trenutaka kupovini kojom ćete podržati UNICEF-ovu kampanju "Svako dijete treba obitelj“. Naime, na „crni petak“ u dm-u se 23.11. održava „Giving Friday“ u sklopu kojega dm 1 kunom od svake obavljene kupnje podupire kampanju kako bi se pomogla osigurati oprema za udomiteljske obitelji s najmlađom djecom.

Cilj kampanje „Svako dijete treba obitelj“, UNICEF-a i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, je povećanje broja brižnih udomiteljskih obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s posebnim naglaskom na osiguravanje obiteljske skrbi za najmlađu djecu. Održavanjem „Giving Fridaya“ u petak, 23.11. dm želi podsjetiti sve one koji su spremni otvoriti svoja srca i vrata svog obiteljskog doma djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kako potrebne informacije o udomiteljstvu mogu dobiti na info telefonu 0800 82 82. Unatoč stručnosti i brizi osoblja, odrastanje u institucijama, u kojima stotine djevojčica i dječaka u Hrvatskoj boravi čekajući obitelj, dokazano šteti razvoju djece i ostavlja dugoročne posljedice. Domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ne mogu nadomjestiti ono što je djeci najpotrebnije – obiteljsko okruženje i privrženost. dm-ov doprinos pomoći će za djecu koja ne mogu odrastati sa svojom biološkom obitelji osigurati poticajno okruženje brižne udomiteljske obitelji.

Sigurno ste se barem jednom u životu zatekli kako ste potrošili puno novca na veliku količinu stvari koja vam možda nije prijeko potrebna i pritom pomislili na sve one koji si ne mogu priuštiti takvo zadovoljstvo ugađanja samima sebi. „Giving Friday“ u dm-u dobra je prilika da obavite kupovinu svakodnevnih korisnih potrepština iz dm-ova asortimana i pritom učinite dobro djelo. I nemojte tu stati. Sjetite se onih manje povlaštenih u svojoj okolini, volontirajte, pomozite i pokažite tu dobru volju o kojoj svi pričaju, tijekom cijele godine – jer pomoći drugome može biti najveća nagrada samome sebi. Ima li ljepšeg poklona od onoga kada se zahvaljujući nama nečije lice ozari osmjehom?

Više informacija doznajte na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici.

Photo: dm.hr

Komentari 0