Life&style
S ovim trikom kosa ne gubi volumen kad staviš kapu na glavu

Genijalni trik: Na ovaj način kosa neće izgubi volumen ni kad nosiš kapu

  • Kapa je tijekom hladnih mjeseci neophodna, ali dok je glavi fino toplo, frizura pati
  • Međutim, to više nije slučaj! S ovim trikom zadržat ćeš i lijepu frizuru
  • Influenseica je smislila poseban način stavljanja kape i slaganja kose ispod nje

Zašto stojimo satima ispred ogledala sa fenom u jednoj ruci i okruglom četkom u drugoj? Samo da nam kapa poslije spljošti frizuru? Hladno vrijeme zimi često pomrsi naše beauty račune. Počastiš se skupim figarom za Božić i sve što na kraju dobiješ su spljoštene kovrče ispod znojne kape... Ali, što ako nam trik sa društvenih mreža sada nudi rješenje za naš problem?!

via GIPHY

Trik s kapom: Sve ovisi o tehnici

Tko je mislio da ne postoji precizan pristup stavljanja kape na glavu, pogriješio je. Naime, ako želiš zadržati valove, kovrče i općenito volumen u kosi, kosu svakako moraš staviti ispod kape. Pravilo je: što bolje kosa leži ispod kape, zadržavamo veći volumen. Influencerica Olesja otkriva svojim pratiteljima na TikToku tajnu punog volumena koja se krije ispod njezine kape.

@olesjaswelt Ein cooler Trick für alle Mützenträgerinnen! #howtohair #hairstyle ♬ Originalton - OlesjasWelt

Za trik je YouTuberica gornji dio kose, koji je obično spljošten kapom, morala odvojiti od ostatka kose. Zatim se gornji dio kose lagano i prozračno uvije. Potom se kapa pažljivo navlači preko glave i uvijene kose. Ovdje je važno ostaviti malo zraka/prostora na vrhu kape kako se kosa ne bi „zgnječila“. Tada se izgled može malo korigirati i kapa je već na mjestu, a da nam ne pokvari frizuru.

Savjet za stiliziranje: ovaj trik posebno dobro funkcionira s malo većim kapama. Mala francuska beretka ili bucket kapa možda nisu idealno rješenje za sve koji ne žele ujutro izgubiti svoju raskošnu kovrčavu kosu na putu do ureda.

Photo: Unsplash/Julio Rivera

Komentari 0