Life&style

Gdje su i kako danas izgledaju likovi koji su se pojavljivali u epizodnim ulogama u 'Prijateljima'

  • Jesi li se ikada pitala gdje su nakon snimanja Prijatelja završili neki epizodni glumci koji su imali bitne uloge za radnju?
  • Legendarna serija koja je obilježila čitavo jedno desetljeće na televiziji, proslavila je ne samo glavne glumce nego i one sporedne 
  • Evo što su radili i gdje su danas likovi koji su utjelovili Susan, Janice, Bena, Davida, Emily, Richarda i Mr. Hecklesa

Legendarna serija Prijatelji koju smo obožavali čitave 90e, ali i dan danas, zauvijek je lansirala u zvijezde šest prijatelja i glavnih likova koje su utjelovili glumci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc i Dawid Schwimmer. Međutim, kod ovoliko kultnih serija koje su obilježile čitavu jednu eru, dobro pamtimo i sporedne likove koji su se pojavili tek u jednoj ili više epizoda. 

Tko se još ne sjeća iritantnog smijeha Chandlerove djevojke Janice ili šarmantnog Monicinog starijeg dečka Richarda kojeg je glumio legendarni Tom Selleck? Jesi li se ikada pitala gdje su svi oni danas? 

Jessica Hecht - Susan

Jessica Hecht je nakon Prijatelja napravila ozbiljnu karijeru i danas je mnogi i ne povezuju s ulogom Susan u Prijateljima gdje je glumila ženu Rossove bivše žene Carol. Hecht se pojavila u brojnim televizijskim serijama, uključujući Dickinson, Bored to Death, Red Oaks, Jessica Jones, The Loudest Voice i Succession. Godine 2020. glumila je Sonyu Barzel u filmu The Sinner, a nominirana je za Emmyja 2019. za ulogu Karen u Netflixovoj seriji Special. Poznata je po ulozi Gretchen Schwartz u filmu Breaking Bad, a uz serije i filmove glumila je i na Brodwayu. 

 | Autor: Screenshot Screenshot Jessica Hecht glumila je Susan

Helen Bexendale - Emily

Emily je rijetko kome bila drag lik jer je bila Rossova djevojka za vrijeme dok je Rachel patila za njim. A ima li uopće fana Prijatelja koji nije bio 'Tim Ross i Rachel'? Osim epizodne uloge u Prijateljima, britanska glumica poznata je i po seriji Cold Feet. Iako je imala bogatu glumačku karijeru, Helen je ipak ostala najpoznatija upravo po ulozi Emily u Prijateljima, a epizoda u kojoj se ona i Ross trebaju oženiti i on zabunom izgovori Rachelino ime je najgledanija epizoda u seriji. 

 | Autor: Screenshot Screenshot Helen Bexendale glumila je Rossovu zaručnicu Emily

Cole Sprouse- Ben Geller

Koliko je samo narastao mali Ben (čitaj: koliko smo samo stari!)! Još ga se sjećamo kao malog dragog Rossovog sina kojeg je teta Rachel učila raznim smicalicama. Cole ima brata blizanca po imenu Dylan s kojim ima zajedničku TV seriju Zack & Cody's Suite Life, a glumi i u poznatoj seriji Riverdale. 

 | Autor: Screenshot Screenshot Cole Sprouse- Ben Geller

Maggie Wheeler- Janice

Tko se još ne sjeća Janice i njenog "Oh, My God"? Iako nije imala glavnu ulogu, Janice je bila stalan lik koji se pojavljivao od prve do zadnje sezone, u ukupno 19 epizoda. Janice je definitivno bila najupečatljiviji epizodni lik (uz Gunthera), poznata upravo po svome visokom nazalnom glasu i iritantnom smijehu koji je istodobno bio urnebesno smiješan. Ne možemo ni nabrojati koliko nas je puta nasmijala svojim legendarnim one-linerima. Ova 58- godišnja glumica pojavljivala se kao gost u brojnim serijama, a posuđuje glas likovima iz crtića. Manje je poznata činjenica da se bavi i pjevanjem. 

 | Autor: Screenshot Screenshot Maggie Wheeler- Janice

Larry Hankin- Mr. Heckles

Hankin je glumac, producent, pisac, redatelj i pjevač. Ima vrlo dobru glumačku karijeru, ali vjeruje da mu je lik gospodina Hecklesa, Monicinog i Rachelinog susjeda koji je živio u stanu ispod, donio slavu i priznanje. Poznat je i po ulozi starog Joea u Breaking Bad seriji i filmu. Također se pojavljivao u serijama kao što su “Seinfeld”, “Star Trek Voyager”, “CSI”, te u 150ak filmova.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Larry Hankin- Mr. Heckles

Hank Azaria- David

David je bio čudni znanstvenik i ljubav Phoebeina života, a scenaristi su se dugo premišljali hoće li na kraju izabrati njega ili Mikea. David ima vrlo zanimljiv glas te je svoju karijeru gradio u poznatim animiranim filmovima i serijama, posebice Simpsonima gdje je bio glas nekoliko Simpsonovih likova kao što su Chief Wiggum, Mo Szyslaki i Apu.

 | Autor: Screenshot Screenshot Hank Azaria- David

Tom Selleck- Richard Burke

Tom Selleck je u vrijeme snimanja Prijatelja bio poznatiji glumac od svih glavnih likova koji su tek počinjali svoje karijere. Glumio je Monicinu veliku ljubav, no na kraju je ipak odabrala Chandlera. Tom iza sebe ima uspješnu glumačku karijeru, dobitnik je Emmya i Zlatnog globusa, međutim zauvijek će biti pamćen po ulozi u seriji Magnum P.I. Krajem 90-ih Selleck je odlučio ostaviti Hollywood i povući se u privatnost obiteljskog života. Danas 77-godišnji bivši glumac u sretnom je braku koji traje već 35 godina.

 | Autor: Screenshot Screenshot Tom Selleck- Richard Burke

Photo: Screenshot HBO
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Stariti je prirodno