Life&style

Fotografija porođaja ove žene kod kuće fascinirala je svijet

Prvi porod u bolnici za nju je bio traumatičan pa je Marissa Hackel iz Ohia odlučila roditi svoje drugo dijete kod kuće - i iskustvo podijelila sa svijetom

Postoje brojne priče na temu teškog poroda. Problemi s epiduralnom, carski rez, neizdrživi bolovi su samo neki od njih. Nakon što je proživjela traume u bolnici pri prvom porodu, Marissa Hackel je odlučila - rodit će drugo dijete kod kuće. Kada je Marissa podijelila sliku sebe i svoje upravo rođene bebe na Facebooku, priča ove snažne Amerikanke je postala viralna.
"Nisam imala tako dobro iskustvo prije tri godine kada sam rodila u bolnici. Osoblje me napadalo jer nisam željela epiduralnu, a za vrijeme samog poroda su me prisilili na to. Isto tako, natjerali su me da legnem na leđa i tiskam prilikom poroda. Završila sam s ozljedama i šavovima.", napisala je u svojoj objavi Hackel. Poučena strašnim iskustvom i u dogovoru sa suprugom, Marissa je odlučila roditi doma bez stručne pomoći, i ni u jednom trenutku nije posumnjala u svoju odluku. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Unatoč tome što su trudovi došli 2 tjedna kasnije od predviđenog, nije paničarila zbog porođaja kod kuće: "Jedva sam čekala da počnu trudovi, toliko sam bila uzbuđena. Odnos koji imam s vlastitim tijelom je ono što me držalo pozitivnom. Znala sam da unatoč ta dva tjedna koja su prekoračila planirani porod, da će mi moje tijelo javiti kada je spremno na porod."

Koliko je točno porod trajao ni sama Melissa ne zna, ali misli da je bilo nekoliko sati. Kada su kontrakcije počele, muž je cijelo vrijeme bio uz nju.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

"Kada sam imala potrebu tiskati, pokušala sam ostati na krevetu, ali mi se to učinilo previše neprirodno. Objasnila sam svom suprugu o čemu se radi i odveo me do toaleta. Pustila sam tijelo da samo počne tiskati, a ja sam sjela na školjku. Suprug me upozoravao da ako previše budem tiskala, da bi dijete moglo udariti glavom u rub školjke ili još gore, upasti. " Zatim je Marissa ustala sa školjke i objasnila suprugu da želi roditi stojećki, na što je on pomislio da je potpuno poludjela. I doista, Amerikanka je pustila da tijelo do kraja istisne dijete, a njezin suprug je mahnito počeo slikati. 
"Nikad se u životu nisam osjećala snažnije", zaključuje Marissa Hackel.

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dario

    ova debilka će sigurno kad dijete oboli kuhati mu čaj od mahovine i rodinih suza, za sve bolesti. kakvo cijepljenje, kakvi bakrači. ova majka sve zna. pozna svoje tijelo. žena-majka-kraljica...debilka