Life&style

Fotka kupljena za 60 kuna mogla bi vrijediti milijune

Kolekcionar je praktički dobio jackpot kada je na eBayu za tu svotu kupio staru crno-bijelu fotografiju, a ispostavilo se da je potencijalno vrijedna dva milijuna dolara

Amerikanac Justin Whiting (45) kupio je fotografiju i odmah pozvao Willa Dunniwaya, eksperta za fotografije iz 19. stoljeća. Bio je zaprepašten kada je forenzički ekspert potvrdio kako je njegova slika zaista original (ne)slavnog razbojnika Jesse Jamesa i kako bi mogla vrijediti milijune dolara!

Možda vas zanima Photoshop-promašaj postao je hit na internetu Rubrika Life&style Life&style

Justin je rekao kako zna "da je na eBayu sve moguće pa je tako godinama kupovao čudne fotografije kao što neki ljudi kupuju loto listiće". Fotka je koštala 60 kuna, a kad ju je dobio uživo shvatio je da je puno čišća nego što je mislio i odmah mu se učinila sličnom onoj "pravoj" koju je znao iz knjiga o američkim razbojnicima. 

 | Autor: JUSTIN WHITING / SWNS.COM JUSTIN WHITING / SWNS.COM

Kada ju je pogledao stručnjak Dunniway potvrdio je da je fotka originalni portret američkog razbojnika i vođe bande, Jessieja Jamesa kada je imao samo 14 godina. Ovo je itekako vrijedna fotka, a s obzirom na to da se u 2015. godini se originalna fotografija Billy The Kida prodala za 5 milijuna dolara - prema tome i ovoj je očito samo nebo granica!

Justin je rekao da ju "svakako prodaje jer si želi kupiti kuću i autu iz snova!". Očito ima nade, dobre stvari se zaista događaju!

Photo: JUSTIN WHITING / SWNS.COM

Komentari 0