Life&style

Dvije najvažnije stvari koje ženi donose novac

  • Istina je da ako mi ne upravljamo svojim novcem, on upravlja našim životima
  • Novac je sredstvo razmjene vrijednosti i plaćanja, ali ne samo to - puno je tu još i emocija, uvjerenja, osjećaja vrijednosti...
  • Za sve nas je važno da budemo i financijski pismeni i odgovorni i na kraju neovisni, pa i slobodni. No za nas žene posebno, napominje kolumnistica miss7 Kristina Ercegović

Vjerujem da su i vama vaše bake ili/i prabake govorile da žena uvijek mora imati svoj novac. Meni moje jesu. Što mislite zašto? Zato što one nisu odrasle s toliko mogućnosti i slobode izbora kao mi.
One su često i na jako bolan način svakodnevno saznavale da im novac upravo to donosi – IZBOR i SLOBODU. Baš to, što mi danas nekad uzimamo zdravo za gotovo, pa je se i olako odreknemo - SLOBODU IZBORA.

Novac nas neće usrećiti, to već svi znamo, i smisao života nikako nije jurnjava za novcem, no isto tako, moć novca nikad ne treba podcjenjivati. Novac je "samo" sredstvo razmjene vrijednosti i plaćanja, no puno je tu još i emocija, uvjerenja, osjećaja vrijednosti i svega i svakako je istina da ako mi ne upravljamo novcem, novac upravlja nama i našim životima.

Za sve nas je važno da budemo i financijski pismeni i odgovorni i na kraju neovisni, pa i slobodni. No za nas žene posebno. Zašto?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da vaš suprug doživi tzv. krizu srednjih godina i ostavi vas radi mlađe?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da se vaš suprug razboli i da ne može raditi?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da se vi razbolite i da ne možete raditi i da nemate nikoga tko bi se o vama mogao brinuti?Mislite li da ako niste radile 25 godina otkako ste završile fakultet i dakle imate 45-50 godina i ni dana radnog staža da svi jedva čekaju da vas zaposle?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da se uselite kod njegovih roditelja, uložite svoj novac u imovinu koja nije zajednička i on vas ostavi i da se nađete na ulici bez ičega?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da on potroši svu vašu ušteđevinu ili novac koji ste dobili od roditelja ili zaradili sami prije braka jer eto to je sad zajedničko?
Mislite li da se vama ne može dogoditi da vam suprug manje ili više suptilno zabrani da radite (a vi to želite, dakle, ostanak kući nije vaš izbor) i ostanete kući s djecom (jer se on sad eto može brinuti za sve vas) pa vam na kapaljku daje za pelene i ponižava vas, kritizira da previše trošite, prigovara  da ste lijeni jer ništa ne radite… „samo ste doma po cijele dane s djecom“ dok on radi… i sl.
Mislite li… razmislite ponovo...  | Autor: Kristina Ercegović

Takve stvari se ne događaju uvijek tamo nekom drugom. Mogu se dogoditi i vama. Ako još uvijek sumnjate, sjetite se serije 'Kućanice' i lika koji je glumila Eva Longoria.
Dakle, zašto je važno da je žena financijski neovisna i što to uopće znači?
Prije svega znači to znači da kao žena uvijek imaš svoj izvor prihoda. Pa uostalom ti si odrasla žena, nisi bespomoćna curica.  
A kad imaš svoj novac…

...Tad nikog ne pitaš za dozvolu da si kupiš što želiš
Tad nikog ne pitaš smiješ li uložiti u edukaciju koja te baš zanima i ne slušaš prigovore što će ti sad još i to, kakve su to gluposti i sl
Tad nikog ne pitaš možeš li na putovanje o kojem si sanjala
Tad nikog ne pitaš je li pametno da nešto investiraš ili pokreneš svoj posao
Tad ne slušaš prigovore u stilu treba li ti još jedna haljina ili cipele i zašto stalno peglaš tu karticu
Kad imaš svoj novac, tad ne čekaš ničiju milostinju.
Kad imaš svoj novac, ti NE TREBAŠ NIČIJU DOZVOLU.
Kad imaš svoj novac, ti radiš što želiš i živiš kako želiš.
Kad imaš svoj novac, ti IMAŠ IZBOR! Izbor hoćeš li biti ravnopravna partnerica ili nečija sluškinja
Kad imaš svoj novac ti nikad nisi objekt. Nisi ukras. Nisi lutka. Ti si subjekt.
Kad imaš svoj novac, jednostavno ti ne moraš trpjeti nikakva sr… jer imaš veći IZBOR. A onda je na tebi da biraš.

Odavno je svima jasno da princ na bijelom konju ne postoji. Nemoj se bogato udavati samo s tom namjerom. Udaj se, ako to želiš, za onog kojeg voliš i bez kojeg ne želiš biti, za onog s kime želiš podijeliti život i istovremeno postani i ostani financijski neovisna i bogata na sve moguće načine.
Život je jedan. Dar vrijedan življenja punim plućima. A živjeti punim plućima ne možemo ako smo ovisni o bilo komu i bilo čemu.

 

Visa kreditna kartica je omiljena kartica žena u Hrvatskoj 2021. godine, potvrdilo je istraživanje Woman's Choice, a ako još nisi, upoznaj Visa beskontaktno plaćanje - brže i jednostavnije od gotovinskoga. Veliki broj različitih Visa proizvoda omogućuje ti upotrebu usluge beskontaktnog plaćanja kako i kad god to želiš, a ne mora te brinuti sigurnost - budući da beskontaktnu karticu cijelo vrijeme držiš u ruci, rizik od prevare je manji nego s tradicionalnim tehnologijama plaćanja. Osim Visa karticom, možeš beskontaktno plaćati i svojim pametnim telefonom. Isprobaj! 

Sponzorirani sadržaj: MissMIND za miss7

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    sve potpisujem!!!!!
  • manfred

    radi sebe same moraju imati novac ne muzeve pitati