Life&style

Filmovi zbog kojih jedva čekamo prosinac

Kraj godine je uvijek ispunjen fantastičnim filmovima koji stižu u kina, a sve filmoljupce oduševit će naš popis za prosinac!

Kao što to obično i bude, prosinac je onaj mjesec u kojem nam stižu najbolji filmovi godine. Naravno da njihovi datumi početka prikazivanja imaju veze sa sezonom filmskih nagrada zbog čega se upravo u ovo doba godine nekako najviše veselimo novim filmskim uradcima koji pristižu naša kina. Ako si obožavateljica filmova, naš popis će te jako razveseliti i vrlo vjerojatno potaknuti da već sad u svom zimskom rasporedu napraviš mjesta za odlaske u kino!

Aquaman

Aquaman otkriva priču u kojoj mladi Arthur Curry saznaje da je nasljednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod. Uz Jasona Momou u ulozi kralja mora, u filmu se pojavljuje još nemali broj fantastičnih glumaca. Ocean Mastera glumi Patrick Wilson, Amber Heard glumi kraljicu mora Meru, a Willem Dafoe je Aquamanov saveznik, Vulko. Dobitnica nagrade Oscar Nicole Kidman glumi kraljicu Atlannu, dok je Temuera Morrison preuzeo ulogu Aquamanovog oca.

Bitka svih bitaka (Air Strike)

Tijekom II. svjetskog rata, u nemogućim uvjetima, nedostatku sredstava, oružja i iskustva, Kinesko ratno zrakoplovstvo hrabro se borilo protiv snažne Japanske carske vojske. Zapovjednik Američkih zračnih snaga Jack Johnson (Bruce Willis) ne samo da obučava Kineze kako da se bore protiv Japanaca, nego predvodi vlastitu eskadrilu protiv vrsno obučenog japanskog ratnog zrakoplovstva. U međuvremenu, japanski se špijun uvlači u Chongqing pod krinkom izbjeglice te pokuša ukrasti kineske ratne planove, uzrokujući tako veliku štetu.

Colette 

Nakon što se udala za uspješnog Parižanina poznatog pod imenom „Willy“ (Dominic West), Sidonie-Gabrielle Colette (Keira Knightley) napušta svoj dom u kojem je provela djetinjstvo kako bi živjela u Parizu – mjestu gdje se spajaju intelekt i umjetnički glamur. Nedugo potom, Willy nagovara Colette da ona bude ta koja će pisati romane, a koji će se izdavati pod njegovim imenom. Ona uskoro započne pisati polu-autobiografski roman o odvažnoj i besramnoj djevojci sa sela imena Claudine. Roman postaje bestseler i kulturna senzacija. Colette i Willy postaju glavna atrakcija u Parizu, a njihove zajedničke avanture inspiriraju nove romane s likom Claudine. Međutim, Colette uskoro započne bitku za kreativnim vlasništvom svojih knjiga, bitku koja prkosi ulogama spolova tog vremena i koja će ju u konačnici natjerati da pobijedi društvene ograničenosti te izvrši revoluciju u svijetu književnosti, mode i seksualnog izražaja. 

Možda vas zanima Ne, nisu pornići! Ljudi koji vole ove filmove su navodno najbolji u krevetu Rubrika Love&Sex Love&Sex

Creed 2

Sylvester Stallone i Michael B. Jordan vraćaju se u dugo očekivanom nastavku Creeda. Adonis Creed će morati uskladiti život između osobnih obveza i priprema za sljedeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje obitelji samo ga još više motivira za borbu u ringu. Rocky i Adonis suočit će se sa svojim zajedničkim nasljeđem i shvatiti da ništa nije važnije od obitelji. Creed II će nam pokazati što nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar -  bez obzira gdje se nalazimo, ne možemo pobjeći od svoje prošlosti.

Glazbena ljubav (Juliet, Naked)

Ova komedija snimljena je prema romanu „Juliet, gola“ megapopularnog književnika Nicka Hornbyja. Film „Glazbena ljubav“ je komična priča o životu i novim životnim prilikama. Annie (Rose Byrne) se nalazi zaglavljena u dugotrajnoj ljubavnoj vezi s Duncanom (Chris ODowd), opsesivnim obožavateljem opskurnog rock izvođača Tuckera Crowea (Ethan Hawke). Međutim, kada se u javnosti pojavi akustična demo snimka jednog od Tuckerovih hitova od prije dvadeset i pet godina, životi Annie i Duncana do temelja će se promijeniti pogotovo nakon što se susretnu s do tada neuhvatljivim rokerom…

Kralj lopova (King of Thieves)

Kriminalistička drama redatelja Jamesa Marsha prati priču poznatog lopova u mladosti, udovca Briana Readera koji u 77. godini, okuplja bandu kriminalaca i smišlja neviđenu pljačku tvrtke Hatton Garden Safe Deposit. Svi lopovi su u 60-im i 70-im godinama osim jednog i koriste svoje starinske lopovske vještine u planiranju pljačke tijekom uskršnjeg vikenda. Glumeći servisere ušli su u trezor, onesposobili alarme i izbušili rupu u zidu sefa. Dva dana kasnije, uspijevaju pobjeći s ukradenim draguljima i novcem u vrijednosti od više od 14 milijuna funti... 

Povratak Mary Poppins (Mary Poppins Returns)

U Disneyjevom obiteljskom filmu Povratku Mary Poppins, Emily Blunt glumi savršenu dadilju s jedinstvenim čarobnim vještinama koja čak i rutinski zadatak može pretvoriti u nezaboravnu, fantastičnu avanturu. U ovom najnovijem nastavku, koji posjeduje svjež senzibilitet, ali slavi duh originala, Mary Poppins vraća se kako bi pomogla novoj generaciji obitelji Banks ponovo pronaći radost i čudo nakon gubitka voljene osobe. Zagonetnoj dadilji pridružuje se njen prijatelj Jack, kojeg glumi Lin-Manuel Miranda. Jack je optimističan nažigač uličnih svjetiljki koji pomaže unijeti svjetlost i život na ulice Londona. Mjuzikl redatelja Roba Marshalla najavljen je kao jedan od top filmova 2018. godine zbog čega se morao naći i na našem popisu.

Sad ili nikad (Second Act)

Romantičan film prati Mayu (J. Lopez), trgovkinju, koja potpuno mijenja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne ako želimo uspjeti u životu. Maya živi u Queensu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodijele nekom drugom, uz pomoć falsificiranog životopisa i najbolje prijateljice Joan dobije uredski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa, a mora i ozbiljno poraditi na svom stilu.

Vladar Pariza (Emperor of Paris)

Na vrhuncu Napoleonove vladavine, François Vidocq – jedini čovjek koji je 27 puta uspješno pobjegao iz zatvora – postaje legenda. Ostavljen da umre nakon posljednjeg spektakularnog bijega, bivši osuđenik pokušava biti zaboravljen pod krinkom običnog trgovca. Nakon što biva optužen za ubojstvo koje nije počinio, a da bi dokazao svoju nevinost i dobru volju, pristaje se pridružiti policiji u borbi protiv podzemlja. U zamjenu za slobodu, hvata lopove i ubojice na ulicama Pariza. Unatoč iznimnim rezultatima, izaziva neprijateljstvo svojih kolega, policijskih službenika, ali izaziva i bijes podzemlja. Od osuđenika do šerifa ... Vidocq postaje vladar Pariza. Ovaj francuski, avanturistički film redatelja Jean-Françoisa Richeta stiže u naša kina krajem prosinca, a s obzirom na to da su Olga Kurylenko i Vincent Cassel u glavnim ulogama, jasno nam je da se radi o filmu o kojem će se još dugo pričati. 

Photo: themoviedb.org

Komentari 0