Life&style
Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina 1/10 Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina Film koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina

Film s Tomom Hanksom koji će te nasmijati i rasplakati napokon stigao u domaća kina

Remake originala ovjenčanog nominacijama za Oscara. Snimljen prema senzacionalnom svjetskom bestseleru. Nevjerojatnih 97% prema ocjenama publike. U glavnoj ulozi jedan od najomiljenijih glumaca današnjice i dvostruki dobitnik nagrade Oscar. Sve to i više je film 'Čovjek zvan Otto' s Tomom Hanksom kojeg od danas napokon imamo priliku gledati u domaćim kinima. 

 | Autor: Niko Tavernise Niko Tavernise

Što je tako neodoljivo privlačno u ne tako jednostavnom čovjeku jednostavnog imena hrvatska publika ima priliku otkriti već na večerašnjim pretpremijerama u multipleksima, a od sutra i u kinima širom Hrvatske. 

Iako je tek nedavno započela sa svjetskom kino distribucijom ova humorna drama redatelja Marca Forstera (Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace, World War Z) do sada je na blagajnama već zaradila skoro 75 milijuna dolara. Temeljena na izvanrednoj knjizi Fredricka Backmana “Čovjek zvan Ove”, bestseleru New York Timesa, ekranizacija je godinama bila velika želja glavne zvijezde Toma Hanksa. Iznimno hvaljeni švedski original iz 2015. g. postavio je ljestvicu iznimno visoko jer je između ostalog bio nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji strani film. No izazov je prihvaćen i ako je suditi prema reakcijama publike film je u potpunosti ispunio očekivanja. Naime prema jednoj od najpopularnijih specijaliziranih filmskih stranica Rotten Tomatoes, “Čovjek zvan Otto” drži impresivnih 97% prema ocjenama publike, a i kritika je vrlo dobro prihvatila ovu američku verziju hvaljenog originala.

 | Autor: Niko Tavernise Niko Tavernise

U filmu uloge još tumače Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo, Cameron Britton i Kailey Hyman. Publiku je posebno osvojila meksička glumica Mariana Treviño koja je vrhunski odradila ulogu Marisol djelomično zahvaljujući i odličnoj kemiji na platnu s glavnom zvijezdom filma. Zanimljivo je istaknuti kako mladu verziju Otta igra Hanksov sin Truman dok je pjesmu iz filma naslovljenu “Till You’re Home” otpjevala Tomova žena Rita Wilson.

Čovjek zvan Otto prati priču o Ottu Andersonu (Tom Hanks), mrzovoljnom udovcu čija je jedina radost kritiziranje i osuđivanje njegovih ogorčenih susjeda. Kada se živahna mlada obitelj doseli u susjednu kuću, on upoznaje brzopletu trudnicu Marisol, što dovodi do neočekivanog prijateljstva koje će njegov svijet okrenuti naglavačke.

 | Autor: Niko Tavernise Niko Tavernise

Producenti filma su Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman i Fredrik Wikström Nicastro, dok su izvršni producenti Marc Forster, Renée Wolfe i David Magee.

Ovaj kino hit sa životnom pričom koja će vas istovremeno nasmijati i rasplakati ne propustite od 1. veljače u kinima. 

Photo: Niko Tavernise