Life&style

Koju je veliku tajnu o Jamesu Deanu Hollywood pomeo pod tepih? To otkriva film o glumačkoj legendi

  • Scenarist i redatelj Guy Guido snimat će film 'Surviving James Dean', temeljen na istoimenoj knjizi Williama Basta iz 2006. godine 
  • Kontroverzna knjiga detaljno opisuje vrijeme koje je autor proveo s kultnim glumcem
  • Film će zasigurno podići puno prašine, jer autor knjige tvrdi da je James Dean bio njegov ljubavnik 

Prije gotovo 70 godina, 30. rujna 1955., James Dean poginuo je u prometnoj nesreći u dobi od 24 godine. Nije samo njegova rana smrt učinila glumca legendom, nego i njegove sjajne glumačke izvedbe te frajersko-slatki izgled koji je i danas vrlo privlačan. Sada se planira novi film o glumačkoj zvijezdi iz 1950-ih, a u fokusu bi trebala biti romansa Jamesa Deana s muškarcem.

Redatelj i scenarist Guy Guido osigurao je prava na knjigu iz 2006. 'Surviving James Dean' Williama Basta (1931.-2015.). Autor knjige je kao student dijelio stan s Jamesom Deanom te je, prema vlastitim izjavama, imao ljubavnu vezu s budućom zvijezdom. Njih su dvojica tajili aferu kako ne bi ugrozili Deanov uspjeh u svijetu filma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Dean (@jamesdean)

Inače, William Bast je još 1956. godine napisao biografiju o svom cimeru i navodnom ljubavniku, a 1975. napisao je scenarij za film 'James Dean: Portrait of a Friend '.

Možda vas zanima Angelina Jolie izgleda nestvarno kao Maria Callas u traileru za film. Koliko dana brojimo do premijere? Rubrika Life&style Life&style

Biseksualnost Jamesa Deana javna je tajna

„Obožavatelj sam i poznavatelj života i djela Jamesa Deana od svoje 18. godine“, izjavio je redatelj Guy Guido. „Tako da sam znao za njegovog 'prijatelja' Willieja, premda je hollywoodski stroj gurnuo informacije o njihovoj vezi pod tepih“, objasnio je redatelj. „Kao filmaš, volim pričati priču o životu slavnih i njihovom odrastanju. Jako me je privukla jedinstvena priča Williama Basta", nastavlja.
Biseksualnost Jamesa Deana dugo je bila javna tajna. „Ne, nisam homoseksualac. Ali ne idem kroz život samo s jednom rukom“, navodno je jednom prilikom izjavio James Dean.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Dean (@jamesdean)

Možda vas zanima Najbolji film na Netflixu? Ova drama ima gotovo savršenu ocjenu kritičara, čak 97% na Rotten Tomatoesu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia

Komentari 0