Life&style 17. lipnja 2014.

Festival Midsummer Scene predstavljen u Dubrovniku

1/19

Dubrovnik je od subote domaćin novom kazališnom festivalu Midsummer Scene koji je danas predstavljen u prekrasnoj povijesnoj palači Sponza. Kazališna predstava San Ljetne Noći na engleskom jeziku prva je nakon 25 godina u Dubrovniku, a upravo ovaj festival u predsezoni postat će tradicionalan i Dubrovnik učiniti još atraktivnijom kulturnom destinacijom.

''Ideja o Midsummer Scene dugo se rađala i bila nam je želja ponuditi festival upravo na engleskom jeziku te na taj način Dubrovnik učiniti još bližim brojnim turistima koji nam pristižu iz cijelog svijeta. Pozivam sve Dubrovčane, kao i naše goste, da pogledaju ovo kazališno uprizorenje na najljepšoj pozornici svijeta – Lovrijencu'', izjavio je dubrovački Gradonačelnik Andro Vlahušić.

 | Autor:

Ideja o festivalu nastala je na božićnom domjenku u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu kada je izaslanstvo grada Dubrovnika, predvođeno Gradonačelnikom Vlahušićem i direktoricom TZ Dubrovnik Romanom Vlašić, upoznalo hrvatskog glumca s londonskom adresom, Filipa Krenusa. Sam veleposlanik g. Ivan Grdešić ljubazno je ustupio prostore veleposlanstva glumačkom ansamblu za probe prije dolaska u Dubrovnik.

 | Autor:

''Upravo je Filip, uz Dariju Mikulandru i Jelenu Maržić, bio jedan od pokretača ovog festivala. Glumačka postava stigla je iz Londona i prve probe prošle su više nego odlično te očekujemo pravi kazališni spektakl u tjednu koji je pred nama. Želja nam je da ovaj festival postane tradicionalan i da obogati našu predsezonu'', izjavila je direktorica TZ-a Romana Vlašić.

 | Autor:

Shakespeareovo djelo San ljetne noći izvodit će se od 21. do 28. lipnja 2014. godine na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku. Ulaznice po cijeni 240, 190 i 140 kn mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama.

 | Autor:

Festival Midsummer Scene počinje prvim danom ljeta i smješten je u mladom ljetu, zadnjem tjednu lipnja, kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Dubrovnik je godinama kulturno i umjetničko središte u ljetnim mjesecima, a ovaj festival je jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika kao i za same žitelje Grada. Projekt Midsummer Scene pripremljen je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

U galeriji pogledajte više fotografija...

Komentari 0