Life&style

'Fair Play' na prvom je mjestu Netflixove ljestvice: Isplati li se pogledati erotski triler s glumicom iz 'Bridgertona'?

  • Nedugo nakon što se pojavio na Netflixu, erotski triler 'Fair Play' popeo se na prvo mjesto gledanosti
  • Kad žena odjednom počne zarađivati više od muškarca, a glumi je glumica iz 'Bridgertona' Phoebe Dynevor, počinju opasne igre moći
  • Isplati li se pogledati ovaj Netflixov film?

Nakon kaosa s 'Obsession' (serija erotskih trilera na Netflixu), nismo baš bili oduševljeni s najavom novog erotskog trilera. Ali, u prvih nekoliko minuta filma već postoji scena seksa, koja postaje scena seksa za vrijeme menstruacije, koja se zatim razvija u smiješnu svađu, a potom i romantičnu bračnu ponudu. Erotski triler 'Fair Play' od samog početka pokazuje mnogo potencijala - posebice kroz moćni par koji glume glumica iz 'Bridgertona' Phoebe Dynevor i mladi Han Solo Alden Ehrenreich

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix Film (@netflixfilm)

Radnja filma 'Fair Play'

Sa erotske igre ide se ravno u neseksi svakodnevicu hedge fonda. Bijeli muškarci, koji izgledaju potpuno jednako, brinu o dionicama, ignoriraju školovanje o raznolikosti i gledaju svog kolegu kako bijesno uništava svoj ured – jer bi netko od njih mogao zauzeti njegovo mjesto. Emily (Phoebe Dynevor) i Luke (Alden Ehrenreich) sjede između ovih muškaraca, ali moćni par svoju vezu mora čuvati u tajnosti, jer to bi prekršilo politiku tvrtke.

Emily ignorira uredske tračeve kako bi Luke mogao zauzeti mjesto kolege koji mora napustiti ured nakon izljeva bijesa. Veliko unapređenje koje bi, naravno, došlo s velikim povećanjem plaće. Naravno, par tu vijest slavi s još više seksa. Ali, stvari ne idu kako je planirano: Emily usred noći u koktel baru posjećuje njezin izvršni direktor Campbell (Eddie Marsan) i daje njoj promaknuće.

Angelina Jolie kao Maria Callas Možda vas zanima Angelina Jolie utjelovila je opernu pjevačicu Mariju Callas u filmu 'Maria' - evo prvih fotografija! Rubrika Life&style Life&style

Kad se Emily vrati, Luke smatra da ju je njezin šef zasigurno seksualno uznemiravao. Tko mu može zamjeriti? Ali, kad ga Emily uvjeri da nije bila uznemiravana i da je zapravo zasluženo dobila unapređenje, Luke je vidno razočaran. Emily bi u tom trenutku radije bilo što drugo, nego 'oduzeti" to unapređenje Lukeu.

U njihovoj vezi dolazi do rascjepa sada kada se odnos snaga promijenio. U uredu se pretpostavlja da je Emily 'spavala s nekim da napreduje', a Luke ju također nekoliko puta pita je li doista spavala s Campbellom. Luke ne želi da Emily ima svu moć u njihovoj vezi i svim silama pokušava obilježiti svoj novi teritorij.

Odnosi moći među spolovima su preokrenuti – s krvavim posljedicama

Dakle, sada ONA donosi veliki novac. ONA ide na piće s dečkima i u striptiz klubove. NJU nadređeni cijene i prikazuju je kao jako uspješnu osobu. U međuvremenu, on sjedi kod kuće i gubi se u videima samopomoći koji bi ga trebali naučiti kako manipulirati nekim. Emily je uspjela, a Luke je počinje tiho (ali ne dovoljno tiho) mrziti i manipulirati njome zbog toga.

Ali, Emily se također mijenja. Ne samo da odlazi na piće s dečkima, nego se i smije njihovim seksističkim šalama. „Moramo nemilosrdno voditi ljubav, upravo sada', kaže Emily Lukeu, premda on to očito ne želi. Svejedno ga nagovara. Njihov 'dirty talk' je jako loš i Luke prestaje jer ne može otkopčati remen - trenutak je uništen. Čini se kako je to njegova krivnja.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Fair Play'

U isto vrijeme, međutim, Emily pokušava održati ravnotežu kod kuće – kao što žene obično rade. Ne želi se previše razmetati svojom novom plaćom i ne želi mu oduzeti njegovu 'ultimativnu muškost'. Ali, brzo postaje jasno da njegov krhki ego ne može tolerirati žensku moć.

Je li krv na njezinoj odjeći, prve noći kad ih vidimo zajedno, loš znak?

Isplati li se pogledati ovaj erotski triler?

Finale nije tako krvoločno kao što bi moglo biti. U sredini je pomalo kao 'Vuk s Wall Streeta', pa se očekuje malo više ekscesa i kaosa. Što reći, nakon svih Lukeovih 'nestašluka' voljeli bismo malo više ženskog bijesa. Tu i tamo ima i nekoliko zaokreta koji se ne čine posve zasluženima. Na primjer, u jednom trenutku Luke iznenada kaže da bi Emily samo 'bogate učinila još bogatijima'. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Fair Play'

Općenito, “Fair Play” na Netflixu se itekako isplati pogledati. Možeš vidjeti kako se krhki muški ego ruši u brzo promijenjenoj ženskoj budućnosti. Možeš vidjeti kako razlike u moći mogu uništiti par. Sve je popraćeno mračnom glazbom i nemilosrdnim, dugim scenama. Svakako vrijedi pogledati!  

Annette Bening i Jodie Foster, film 'Nyad' Možda vas zanima 'Nyad' je novi inspirativan Netflixov biografski film s Annette Bening i Jodie Foster u glavnim ulogama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0