Life&style
Evo kako održavati tulipane svježima

Evo zašto nikada ne bi trebala stavljati tulipane u svježu vodu

  • Buket tulipana kod kuće odmah pruža dašak proljeća 
  • Međutim, ako želiš dugo uživati u šarenom cvijeću, trebala bi izbjeći ovu pogrešku
  • Pogledaj kako će tvoji tulipani dulje ostati svježi

Žudiš li već za proljećem? Jedan od načina da skratiš čekanje novog godišnjeg doba je nabaviti šareni buket proljetnog cvijeća. Mnogi ljudi biraju tulipane, koji dolaze u raznim bojama i tako se uklapaju u svaku sobu. Kako bi tulipani ostali svježi što dulje,  poželjno je slijediti nekoliko savjeta za njegu. Presudan je postupak promjene vode.

Zadrži staru vodu od tulipana

Kad si kupila tulipane, prvi put sigurno napuniš vazu svježom hladnom vodom (natoči vodu u vazu samo do visine pet do deset centimetara!), a zatim staviš tulipane unutra. Tko poznaje tulipane, zna da oni ne crpe baš malo vode, zbog čega je potrebno s vremena na vrijeme dolijevati svježu vodu. I to je ključna točka: dopuniti, a ne mijenjati! Ovdje mnogi griješe i izliju prvu vodu, a zatim je potpuno nadomjeste novom vodom.

Možda vas zanima Uživaj u prekrasnim tulipanima! Vodimo te u virtualnu šetnju najljepšim parkom na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Tulipani, međutim, rastu mnogo brže zahvaljujući ovom pojačanju svježine te u skladu s tim ranije venu. Bolje je na vrijeme preliti svježu vodu preko stare. Dakle, nema ekstremnog povećanja hranjivih tvari, ali ni manjka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Van Allez (@wat.vanallez)

Photo: shutterstock

Komentari 0