Life&style
Awkwafina i Sandra Oh, film 'Quiz Lady'

Evo zašto je nova komedija 'Quiz Lady', s Awkwafinom i Sandrom Oh u fenomenalnim ulogama, za svaku preporuku

  • Kako su dani postali kraći, potrebna nam je dobra komedija za podizanje raspoloženja
  • Izvsrna komedija 'Quiz Lady' stigla je u pravo vrijeme
  • Otkrit ćemo ti zašto svakako trebaš pogledati film s Awkwafinom i Sandrom Oh u glavnim ulogama, uz sjajnog Willa Ferella i ostalu zvjezdanu postavu 

U ovoj dobroj komediji, koja se počela prikazivati na na Disneyju+, dvije poznate glumice, Awkwafina i Sandra Oh, izazivaju puno smijeha. Vjerojatno nisi puno čula o naizgled neupadljivoj komediji 'Quiz Lady', ali će te ugodno iznenaditi simpatična glumačka postava i dobra kemija glavnih likova. Otkrit ćemo ti zašto se film 'Quiz Lady' isplati pogledati i sve što još trebaš znati o ovoj simpatičnoj komediji.

Radnja filma

Anne (Awkwafina) i Jenny (Sandra Oh) su dvije sestre, između kojih je desetak godina razlike, a odrasle su u vrlo disfunkcionalnoj obitelji. Dok je Jenny 'zaigrana' i pomalo neodgovorna, Anne je njena totalna suprotnost. Od malena je svaku večer gledala kviz 'Can’t Stop the Quiz' sa svojim bucmastim mopsom Mr. Linguinijem. Skok u budućnost otkriva sljedeće: Sestre se uopće nisu promijenile.

Anne još uvijek gleda isti kviz sa starim, ali uvijek ljubaznim voditeljem Terryjem McTierom (Will Ferrell) i svojim psom pored sebe. Radi na neodređenom, ali definitivno turobnom poslu, a njezina jedina društvena interakcija je s mrzovoljnom susjedom Francine, koja, sasvim prikladno, živi na broju '666'. 

Sestre dugo nisu imale nikakav kontakt, ali sudbina ih spoji kada im majka pobjegne iz doma za umirovljenike i za sobom ostavi brdo dugova. Jenny je nezaposlena – ili kako bi ona to opisala: traži smisao života – i živi u svom automobilu. Privremeno se smješta kod svoje sestre i preko noći postaje poznata kao 'Quiz Lady' - jer Anne je apsolutna profesionalka kada su u pitanju opskurne činjenice ili opće znanje.

Pošto je postala slavna, gangster Ken (Jon Park), inače također ljubitelj pasa, saznaje za nju i želi da mu sestre vrate mamin dug - inače više nikada neće vidjeti gospodina Linguinija. Jenny vidi samo jedan izlaz: Mora pobijediti u 'Can't Stop the Quiz' kako bi dobila glavnu nagradu. Međutim, introvertirana Anne to ne može ni zamisliti.

Pogledaj trailer za film… 

Glumačka ekipa je jako dobra

Sandra Oh pokazuje svoju sasvim novu stranu u filmu - i to nam se sviđa. Glumica je zapravo poznata po svojim stoičkim, ozbiljnim ulogama poput onih u 'Ubijanje Eve' ili 'Uvod u anatomiju'.  Neprepoznatljiva je u ovoj komediji, sa svojim ljubičastim pramenovima, lošim haljinama, dopadljivim remenima i skraćenim topovima. Pravo je osvježenje vidjeti glumicu koja je uvijek bila zatvorena u konceptualnoj kutiji kako glumi potpuno drugačiju ulogu, čak i toliko i komičnu. I da: Jenny je pomalo 'smotana', čak i plitka, te nikako nije složen lik. 

S druge strane je Awkwafina, koja nas je posebno oduševila u 'Suludo bogatim Azijcima' i ukrala srca u 'Oproštaju'. Ona je zapravo ili pretjerana ili ozbiljna i dramatična. U 'Quiz Lady' je pak ljuska same sebe, pognute glave, nevidljiva i odjevena u sivi džemper. Definitivno je i stereotipno pretjerana – ali na neobičan način.

'Barbenheimer' Možda vas zanima Ovo nije šala: Snima se crna komedija 'Barbenheimer' o lutki znanstvenici koja živi u Dolltopiji Rubrika Life&style Life&style

Zatim, tu je Jason Schwartzman, koji vrlo uvjerljivo glumi Rona. Holland Taylor definitivno privlači pažnju u ulozi mrzovoljne susjede Francine, koja je ludo zaljubljena u Alana Cumminga, ali ga zamijeni s Paulom Reubensom. U jednom od svojih posljednjih pojavljivanja prije smrti u srpnju 2023. Paul Reubens pojavljuje se kao on sam - pretvarajući se da je Alan Cumming. Konačno, Tony Hale kao imitator Bena Franklina isprva je luckast, ali onda nekako simpatičan.

Čini se da se i Will Ferrell ponaša pomalo suprotno svojoj tipičnoj ulozi. Terry McTier je Anne očinska figura - i ostaje apsolutno ljubazna i empatična osoba tijekom cijelog filma. 

Film se počeo prikazivati 3. studenog na Disneyju+, a u SAD-u je objavljen na Huluu, tako da ćeš na internetu vidjeti puno reklama s Hulu logom.

Isplati li se pogledati film 'Quiz Lady'?

Još uvijek nisi uvjerena da je 'Quiz Lady' vrijedan tvog vremena? Onda nam dopusti da ti pomognemo. Nakon što prijeđeš preko činjenice da je mops vjerojatno besmrtan (mops živi dulje od ostalih pasa, ali više od 20 godina je možda malo nerealno), film je zabavna komedija koja je dirljiva, ali ne previše kičasta. Awkwafina i Sandra su doista fenomenalne. Naravno, film sadrži sve što treba dobroj komediji: Neočekivano putovanje i drogu, otmice, verbalne bitke, bizarne sporedne likove i naravno neutemeljene (i opravdane) optužbe za rasizam. Osim toga, soundtrack i estetika filma su jednostavno prekrasni. 

'Quiz Lady' je komedija s dvije žene u glavnim ulogama, koja je predivno apsurdna i, osobito na kraju, stavlja žensko prijateljstvo i sestrinsku ljubav iznad svega. Uz ovaj film ćeš zasigurno provesti zabavnu večer (ili nedjeljno poslijepodne), zaboraviti na svakodnevne brige tako da ćeš na nekoliko minuta biti uvučena u prekrasno bizaran svijet. Dakle, film je definitivno vrijedan gledanja! 

Film 'The Fall Guy', Emily Blunt i Ryan Gosling Možda vas zanima Zvijezde akcijske komedije 'The Fall Guy'su Ryan Gosling i Emily Blunt, a njihova je kemija fenomenalna. Jedva čekamo! Rubrika Life&style Life&style
Photo: 20th Century Studios
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    hehe great