Life&style

Evo kako je prošlo srpanjsko okupljanje na društvenom događanju Inspiracije

  • Nagrađene etikete Vinologa, estetika i dizajn te jazz, blues and soul bile su teme srpanjskog izdanja društvenog događanja INSPIRACIJE
  • U ugodnom i intimnom ozračju Old School Cafea susreli su se dragi ljudi, naučili ponešto o vinima, dizajnu i glazbi, kušali vrhunske kapljice
  • Svi su se dobro zabavili, nasmijali i otišli kući puna srca i punih ruku 

Srećom pa se to društveno-kulturno događanje održava „samo“ jednom na mjesec, inače bi nam i sreće bilo previše. Sve treba znati dozirati, zna to i organizatorica Anita Vukušić Crevar, a upravo tu pravu mjeru izvrsnosti utjelovili su predstavljeni gosti: Jelena i Franko Balog iz Vinologa, Boran Petljak iz studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, te Marija Gašparić i Dinko Stipaničev, glazbenici velike duše.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE

Ovih dana na adresu Vinologa, tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom vina, došla je sjajna vijest iz Londona: na najprestižnijem svjetskom natjecanju Decanter dobili su pet medalja: zlato, dva srebra i dvije bronce. Bio je to, premda nepotreban, dobar povod da se predstavi rad Vinologa koji vode sestra i brat, Jelena i Franko Balog. Skromni i samozatajni, strastveno predani poslu, oni su u 11 godina poslovanja napravili pravo malo čudo – od anonimnih početnika postali su zvijezde vinarske industrije u nas. 

Usto, imaju vinoteku Vinolog na zagrebačkoj Trešnjevci kojim zaokružuju poslovanje i želju za promoviranjem kvalitetnih vina i drugih malih. Četvrtkom u njihovom ugodnom prostoru možeš dovesti prijatelje, družiti se i kušati šest slijedova vina uz stručno vođenu degustaciju.  

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE

Stairwell&Loft je bio sljedeći gost na "mekoj" fotelji uz moderatoricu Janu Fabijanić, koja uza sve svoje poslove, od pjevanja preko marketinga do snimanja reklama, ima diplomu s fakulteta dizajna, pa Boranu Petljaku nije bilo lako roštiljati se na njezinim pitanjima. Boran Petljak osnovao je Stairwell&Loft 2013. i munjevito krenuo prema uspjehu. Zanimljivo, u posljednje vrijeme studio Stairwell&Loft uveo je u svoju ponudu novu stavku, dosad u nas slabo poznatu: urediti interijer za prodaju. To ste sigurno vidjeli na TV-u: stan ili kuća nikako se ne mogu prodati, a onda dođe dizajner i uz minimalna ulaganja napravi čudo i eto dobrog rezultata na tržištu.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE

Večer su zaključili životni i glazbeni duo Marija Gašparić i Dinko Stipaničev, oboje multitalentirani i onkraj svih kalupa. Oboje potječu iz glazbenih obitelji, oboje su glazbeno školovani, a Dinko svira 4 instrumenta, premda za "samo" dva ima diplomu: za klarinet zagrebačku, a kontrabas je diplomirao u Skopju. Jana ih je duhovito pitala je li im brak opstao zato što imaju isti glazbeni ukus – doista, rock, blues, soul, gospel, funk – ono što im je prvi izbor, uz dakako klasiku.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE

Marijina ljubav za blues dovela ju je i na veliku svjetsku pozornicu – bila je na The International Blues Challenge, najvećem natjecanju tog žanra u Memphisu. Postigla je velik uspjeh i objavila album Ashes, koji se plasirao na vrh svjetskih blues ljestvica. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Društveni događaj INSPIRACIJE

Kako to biva na Inspiracijama, na kraju se izvlačila tombola, pa su neki "omastili brk" poklon bonom Poliklinike Milojević, inače stalnog sponzora događanja, i moći će si priuštiti neki od primamljivih tretmana protiv starenja ili protiv mrskog nam sala. Drugi su se hladili Franck hladnim čajem ili tješili uz koktele gina Hendricks, ali i ponijeli nove okuse Francovog kapučina za doma ili se pak razveselili kozmetici Shiseido i Henkelovim sredstvima za čišćenje.

Rekosmo već: svi su otišli kući puna srca i punih ruku.

Photo: Pr/prettycactus

Komentari 0