Life&style

Evo kako ćeš unijeti proljeće u svoj dom - i pretvoriti ga u oazu dobrog raspoloženja!

  • Sunce je sve snažnije, a ptice sve glasnije – jasno je: proljeće je u punom jeku
  • Nažalost, zbog ove nemile situacije s korona virusom ne možemo maksimalno uživati u proljeću - vani!
  • Međutim, možemo unijeti ponešto proljeća u naša četiri zida

Sada se možemo veseliti dodatnoj porciji vitamina D - koju ćemo dobiti eventualno malo šetajući kvartom, na balkonu ili u vrtu. Međutim, kako bismo se i između naša četiri zida osjećale dobro, imamo 5 savjeta kako ćeš svoj dom pretvoriti u oazu dobrog raspoloženja.

1. Riješi se starih nepotrebnih stvari

Novo godišnje doba, nova sreća! Trebamo duboko udahnuti pa se riješiti stare krame koju svake godine preslagujemo po kući. Svejedno jesu li to stare traperice koje već 10 godina nisu moderne, električni aparati koje nikada ne koristimo ili šminka koja u kupaonicu služi još samo za sakupljanje prašine. Čak i ako to je to teško, sada je pravo vrijeme za reći: „Adios bitchachos!“ Tko se riješi nepotrebnih stvari, uživat će neopterećeno u novom godišnjem dobu. Osim toga, kad staro ode, ostat će mjesta za nove stvari. 😉

via GIPHY

2. Proljetno čišćenje, ali pravo!

OK, riješila si se starih stvari i sada je savršeno vrijeme da temeljito počistiš vlastita četiri zida. Dakle, osim što ćeš fino izribati pločice u kupaonici, počistiti sve podove i tepihe, nemoj zaboraviti i na presvlake na trosjedu, kauču i tako dalje. Budi temeljita! Ne moraš (i vjerojatno nećeš) biti gotova za jedan dan – daj si vremena (toga sada vjerojatno imaš) i truda.

Možda vas zanima Velike ideje za uređenje malog stana - ova četiri trika su stvorena za sve koji imaju malo prostora Rubrika Life&style Life&style

3. Unesi boje u dom!

Nova boja na zidovima itekako ti može popraviti raspoloženje. Kad je sve sjajno i čisto te su zidovi osvježeni – pravi je gušt boraviti kod kuće. Nježne pastelne boje idealne su za proljeće, ali i cijele godine nude decentan i osvježavajući pogled. Ako netko voli „žešće“ boje, slobodno neka eksperimentira. Možda čak možeš staviti tapete s uzorkom palme? Svejedno za što ćeš se odlučiti: sada je pravo vrijeme da uneseš novu boju u svoj dom!

via GIPHY

4. Neka bude zeleno!

Konačno je sve procvalo te se cvijeće i biljke pokazuju u svom najljepšem sjaju. Pravo je vrijeme da u kuću uneseš raskoš biljnog svijeta. Puno savjeta o tome koje biljke su idealne za koji prostor i kako ćeš ih održavati lako ćeš pronaći na Internetu. Ako imaš vlastiti vrt ili balkon, trebaš iskoristiti slobodno vrijeme te napraviti mali začinski vrt. Osim što ćeš uljepšati svoj životni prostor, imat ćeš svježih začina za kuhinju.

via GIPHY

5. Veliki finale: dekoracije!

Rijetko se čemu veselimo kao ukrašavanju vlastitog doma. Svaki kamenčić mora odgovarati, svijeće mirisati, boje harmonizirati… Upravo je proljeće pravo vrijeme za pospremanje zimskih i božićnih ukrasa te za novi dekorativni vjetar u leđa. Trenutačno su aktualni prirodni materijali poput pluta i ratana u kombinaciji s nježnim proljetnim bojama poput svijetložute, ružičaste ili nebeski plave. Također u trendu: apstraktna umjetnost u decentnim bojama!

via GIPHY

Možda vas zanima Vrijedi isprobati! S ovim jednominutnim pravilom će tvoj stan uvijek biti pospremljen i čist Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Toa Heftiba

Komentari 0