Life&style

El Toro restaurant & bar okreće se tapasima: Rapsodija latinoameričkih namirnica

  • Popularni zagrebački restoran nakon pet godina odlučio se na promjenu smjera uz brojne novitete
  • Radi se o vraćanju na početni sharing koncept gdje se umjesto težih glavnih jela, poslužuje nekoliko različitih jela u takozvanoj tapas varijanti
  • Chef MIhelj želi postići da svaki gost isproba što više okusa i uživa u rapsodiji latinoameričkih namirnica

Mnogima omiljeni zagrebački restoran, El Toro restaurant & bar otvoren je već pet godina. Sada nam El Torova ekipa na čelu s chefom Mariom Miheljem najavljuje brojne novitete i određenu promjenu smjera. Osim novo osmišljene i dizajnirane terase koja na korak od samog centra grada pruža smiraj, hlad i opuštajuće mjesto idealno za gastronomska druženja te najave određenog osvježenja i unutarnjem uređenju, chef Mihelj najavio je još veći naglasak na hranu, gašenje live programa srijedom te konceptualne promjene u meniju koje su započele s novim proljetnim menijem.

 | Autor: Promo Promo

Radi se o vraćanju na početni sharing koncept gdje se umjesto težih glavnih jela, poslužuje nekoliko različitih jela u takozvanoj tapas varijanti. Upravo zato, novi meni obogaćen je jelima koja bi u sljedovima smatrali predjelima, ali ukoliko ih se naruči nekoliko dobiva se upravo ono što chef MIhelj želi postići, a to je da svaki gost isproba što više okusa i uživa u rapsodiji latinoameričkih namirnica.

 | Autor: Promo Promo

 | Autor: Promo Promo

Tako su svoje mjesto na novom meniju našli Salmorejo hladna juha od rajčica koju Mihelj priprema od cherry rajčica, zatim Hard shell tuna tartar taco, Dry age losos tiradito, hrskavi dumplingsi punjeni sa sporo kuhanim svinjskim obrazima u kokosovom mlijeku sa zelenim čilijem, veliki otvoreni beef taco na hrskavom tanko grilanom pizza tijestu s mariniranim repovima beefsteaka, pico de galo salsa s kremom od paprike i mancego sirom, marinirane argentinske kozice na kremi od mrkve te baskijski cheesecake.

 | Autor: Promo Promo

 

 | Autor: Promo Promo

 | Autor: Promo Promo

Osim novog menije idealnog za toplije dane, El Toro ima i novog barmena Jana Martinija koji je radio u najpoznatijim beach barovima na Hvaru poput Kalavande i Notosa, a koji za goste na Torovoj terasi priprema koktele poput signature koktela El Torito. 

 | Autor: Promo Promo

Photo: Promo

Komentari 0