Life&style

Ecija Ojdanić: Nad čim moram imati apsolutnu kontrolu

Glumica nam je iz prve ruke ispričala što se dogodi kad svom djetetu kupite prvi mobitel, te kakav je kompromis ona napravila sa svojom kćeri Cvitom

„Što da vam kažem, tko se danas još može boriti protiv tehnologije. Nitko pa tako ni ja. Moja kćer Cvita mobitel je dobila u trećem razredu, u periodu kada je počela u školu ići sama. Željela sam s njom biti u kontaktu te joj omogućiti da mi se može u svako doba javiti, ako naravno nešto zatreba. Rekla bih da je relativno kasno postala konzumentica tehnologije s obzirom na to da danas klinci već s prvim koracima dobrano barataju s mobitelima, igricama, iPad-ima... Moj osmogodišnji sin Jakov ipak još uvijek nema mobitel, ni play station. Znate zašto? Pokušavam ukazati svojoj djeci da je priroda puno zdraviji način od tehnologije. Nekako želim napraviti dobar balans, odnosno ne želim da se potreba i ponekad želja pretvori u opsesiju😊

Cviti sam tako korištenje mobitela preko ljeta ograničila na dva sata dnevno; malo ujutro, malo nakon ručka i malo navečer, a dogovor je bio da moram imati apsolutnu kontrolu nad svime što radi na mobitelu pa tako i nad tarifom koju sam za nju izabrala. U TELE2 tarife stoje već od 49 kuna mjesečno i nema iznenađenja s računom jer nema plaćanja uspostave poziva, pa ni skrivenih troškova. Naravno, prvo je negodovala kada sam joj rekla da moram znati sve što se događa na njezinom displayu, ali uspjela sam ju nekako razuvjeriti i objasniti zašto to tražim od nje. Nakon pregovaranja pao je kompromis pa tako moja kćer može zaviriti u moj mobitel kad god poželi, jednako kao ja u njezin.

 

My gang in magic hour!!!❤️❤️❤️❤️#familylove #familytime #summeriscoming

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Kako mislim da od tehnologije ionako ne možemo pobjeći, prestala sam se boriti protiv nje nastojeći gledati njezine dobre strane, a moramo si priznati da ih ima. Jedna od njih su sve one lijepe fotkice na društvenim mrežama kao što je Instagram. Doživljavam ga kao svojevrsni foto dnevnik u kojem s ljudima možeš podijeliti lijepe stvari, ponekad se motivirati, ponekad informirati... Moja kćer također ima svoj profil, pratimo jedna drugu jer kao što sam rekla, između nas nema tajni 😊 Ako mene pitate mislim da je u svemu bitna mjera pa tako i u konzumiranju tehnoloških stvarčica. Ponekad se od toga treba i odmoriti, a ja sam svoj ispušni ventil pronašla u trčanju. Trenutno se pripremam za maraton, a sve moje avanture vezane za trčanje, kao i pripreme možete pratiti na mom blogu i Youtube kanalu.

Jesam li spomenula da je i moja Cvita počela trčati i jako sam sretna zbog toga. Ja joj tu mogu pomoći, kao što ona meni može pomoći ako mi zapne negdje u virtualnom svijetu. Jer kako to obično biva, djeca znaju puno više od tehnologije od nas starijih. Ja sam onaj najbazičniji korisnik tih, kako ih ja zovem tehno čuda. Cvita me već prestigla, a i Jakov će uskoro. Sve u svemu, moj je moto što se tehnologije tiče da uz postojeći sadržaj dajem još sadržaja koji će mojoj djeci izgraditi dobar duh, karakter i zdravo tijelo!"

Photo: Instagram

Komentari 0