- Džin tonik najčešće pijemo ljeti, onako fino hladan, no najveći fanovi ne odriču ga se ni zimi...
- No, da nam okus bude zabavniji, možemo mu malo promijeniti sastojke
- Ovaj "zimski" recept dodaje mu mandarinu i, pazi sad, spaljeni ružmarin!
Jest da su ovaj koktel Englezi osmislili kao kolonizatori u vreloj Indiji u 19. stoljeću (gdje imje bilo pakleno vruće, naviklima na britansku klimu, a tjerao je od njih i dosadne komarce zbog kinina u toniku) i da stvarno najbolje prija onako hladan u vrelim ljetnim mjesecima, ali... Ali ako voliš džin tonik, voliš ga cijele godine pa ga se ne treba odeći ni tijekom zime. Možda ga se može samo mrvicu izmijeniti, ako želiš malo drukčije piće nego inače.
Ovaj "zimski" recept tako uključuje mandarinu, za zimu tipično voće, a još jedan zanimljiv dodatak je i grančica ružmarina. Sa zimom nema veze, ali okus čini bogatijim. Evo recepta!
Džin tonik s mandarinom i ružmarinom
Sastojci (za tri džin tonika):
- 2 mandarine
- 500 ml tonika
- grančica ružmarina
- 300 ml džina
- 3 kriške limuna
Priprema:
- Operi grančicu ružmarina pa ju nareži na komad duljine 3 cm. Grančicu ružmarina zapali na plameniku za flambiranje dok ne počne puštati fini miris. Ako nemaš plamenik za flambiranje, ovo se može napraviti i na plinskom plameniku na štednjaku ili iznad svijeće.
- U svaku čašu stavi 1 komad grančice.
- Mandarine prereži na pola i ocijedi sok. Sok razdijeli po čašama.
- U svaku čašu stavi jednu ili dvije kockice leda te dodaj oko 100 ml džina po čaši.
- Dodaj tonik i uživaj!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.