Life&style

Džin-tonik i kava nova su hit ljetna kombinacija. Bi li se usudila isprobati je?

  • Obožavaš kavu i džin-tonik? Što misliš o tome da ih spojiš u jedno piće?
  • Premda zvuči kao recept za katastrofu, riječ je o osvježavajućem koktelu
  • Vrlo ga je jednostavno pripremiti, a posebnu čar može mu dodati žličica meda

Posljednjih sezona svjedočimo nevjerojatnoj popularnosti džink-tonika koje se mnogima u vrlo kratkom razdoblju premetnuo u omiljenu kombinaciju hladnih pića. No, kada govorimo o toplim napitcima mnogima prvo mjesto na ljestvici mnogih od nas drži upravo  kava. Stoga su neki došli na ideju da spoje okuse kave i džin-tonika te sastave ultimativno omiljeno piće. No, je li taj spoj stvarno ukusan ili je riječ o receptu za katastrofu?

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Ako ti se svidjela dalgona kava onda će te verzija ovog napitka s Nutellom izuti iz cipela! Rubrika Life&style Life&style

Sudeći prema popularnosti ovoga napitka na društvenim mrežama, izgleda kako je ovo dobitna kombinacija! Ovo piće u pojedinim je caffe barovima poznato i pod nazivom 'Espresso Tonic', a vrlo ga je lako pripremiti i kod kuće. Sve što ti je potrebno je tvoj omiljeni džin, tonik te ohlađeni espresso, a njihova kombinacija daje vizualno atraktivno i osvježavajuće piće britkog okusa. Ako više voliš slatka pića, u ovu kombinaciju sastojaka možeš dodati i žličicu meda!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Zvuči prefino! Donosimo recept za alkoholno-čokoladni frape Oreo Baileys Rubrika Life&style Life&style

Proces izrade ovog napitka je uistinu jednostavan. Treba ti čaša koju ćeš do pola napuniti kockicama leda te u nju pomiješati džin i tonik  u omjeru u kojima ih inače voliš konzumirati ili da dodaš 25 ml akloholnog i 75 ml gaziranog pića. Potom u čašu polagano ulij ohlađenu kavu (25ml), promiješaj sve sastojke te po potrebi dodaj još nekoliko kockica leda.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    s kavom no way , đin tonik jedobar s grejpfrutom